Vlieg voordelig naar Lourdes Tarbes

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Geschiedenis

Halverwege de 18e eeuw heeft een meisje op 14-jarige leeftijd een paar keer de Heilige Maagd Maria zien verschijnen. Dit gebeurde in de grot van Massabielle. Gedurende de tijd werden door de Rooms-katholieke kerk een aantal wonderbaarlijke genezingen erkend. Sindsdien reizen veel mensen af naar Lourdes. Zieke mensen die vragen om genezing of mensen die in contact willen komen met Onze Lieve Vrouw.

Bezienswaardigheden

Verdiep je in de geschiedenis van Barnadette Soubirous. Zij was het meisje die de Heilige Maagd Maria heeft zien verschijnen. Ze is geboren in ‘Maison Natale’. Deze molen moesten Bernadette en haar gezin verlaten omdat haar ouders de huur niet meer konden betalen. Omdat het gezin zo arm was konden zij alleen wonen in Het Cachot. Dit gebouw diende voorheen als gevangenis. Echter werden de gevangenen overgeplaatst omdat het er te klein en te vochtig was. In dit kleine, vieze huis moest Bernadette samen met haar ouders en broer wonen. Totdat ze in de grot van Massabielle de Heilige Maagd Maria zag verschijnen. Wanneer je de woningen bezoekt krijg je een kijkje in het leven van dit arme meisje. Vergeet ook het versterkt kasteel niet wat boven op de 80 meter hoge rots staat. Ook kun je diverse musea bezoeken waaronder: Le musée Grevin, Le musée Lourdes en Le Petit Lourdes.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: In de winter is het gemiddeld 8°C, in de zomer 26°C. Omdat Lourdes aan de loefzijde van de Pyreneeën ligt blijft de neerslag er vaak hangen en regent het er dus vaak.
  • Tijdsverschil: geen tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: de Euro.
  • Taal: Frans.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Goedkope vliegtickets Lourdes

Wil je zelf een bezoek brengen aan deze heilige plaats om te bidden? Of wellicht om gewoon even te kijken? Zoek dan de meest goedkope vliegtickets naar Lourdes. Maak gebruik van de meest recente acties en kortingen en boek jouw vliegtickets naar Lourdes in Frankrijk online. Vul Lourdes in als bestemming in het zoekvenster. Hierna vind je een complete lijst van beschikbare vliegtickets naar Lourdes. Vergelijk de tickets en reserveer direct online het ticket wat aan jouw wensen voldoet.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Lourdes Tarbes

Zoek je goedkope vliegtickets naar Lourdes Tarbes in Frankrijk? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Lourdes Tarbes.