Corsica: Zon, zee en cultuur!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Corsica

In de exotische Middellandse Zee ligt een bergachtig Frans eiland: Corsica! Dit bijzondere eiland is een paradijs voor nature lovers. Maar je kunt er ook heerlijk aan het strand hangen. Cultuur snuiven? Corsica heeft een aantal superleuke steden, zoals Ajaccio en Figari. Waar wacht je nog op? Ontdek Corsica!

Hoe vlieg ik naar Corsica?

Corsica bevindt zich in de zee tussen Frankrijk en Italië. Het eiland ligt boven het Italiaanse eiland Sardinië. Corsica heeft vier luchthavens, Ajaccio Airport, Bastia Airport, Calvi Airport en Figari Airport. Ajaccio Airport en Bastia Airport zijn de grootste van het eiland. Maar soms kan het goedkoper zijn om naar een van de kleinere luchthavens te vliegen.

Tips voor jouw roadtrip op Corsica

Ajaccio en Bastia zijn allebei echte trekpleisters op Corsica. Maar behalve deze steden heeft Corsica nog veel meer bijzondere bestemmingen om te ontdekken. Je kunt het land het beste ontdekken als je een rondreis maakt. Dit kan goed met een huurauto, bijvoorbeeld vanuit Ajaccio. De volgende bestemmingen en bezienswaardigheden mag je niet missen!

Bonifacio

Het is de grootste toeristische trekpleister van Corsica en dat is niet zonder reden! Het historische stadje Bonifacio stamt uit de 9e eeuw en is gewoonweg prachtig! Oude huisjes, smalle straatjes, de geur van de zee. Het kan niet dat je niet verliefd wordt op dit stadje. De natuur rond Bonifacio is ook prachtig.

Golf van Porto

De badplaats Porto is niet alleen populair vanwege de mooie stranden en de luxe resorts. De Golf van Porto is een prachtig natuurgebied dat zelfs op de UNESCO-lijst staat. Steile kliffen, groene bergen en een druk onderwaterleven. Duiken of snorkelen in het water van een van de baaien moet je echt doen!

Stranden bij Porto Vecchio

Natuurlijk heeft Corsica ook supermooie stranden! De leukste vind je bij Porto Vecchio, een klein stadje tussen de bomen dat vooral bekend staat om het jaarlijkse Porto Vecchio Festival. De stranden bij Porto Vecchio zijn mooi door het heldere water, de mooie uitzichten en het groene binnenland.

Sartène

Het kleine dorpje Sartène noemt zichzelf het meest Corsicaans van het eiland. De typische granieten gebouwtjes en het uitgebreide Carnaval van Corsica in mei maken dit stadje bijzonder leuk! De straatjes en kerken stammen uit de Middeleeuwen. De ligging in Zuid-Corsica maakt dat je dit dorpje gemakkelijk kunt bezoeken.

Auto huren op Corsica?

Corsica is het eiland bij uitstek voor een roadtrip. Boek daarom ook je huurauto op CheapTickets.nl! Voor het gemak stippelden we meteen een voorbeeldroute over Corsica voor je uit.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice