Vlieg voordelig naar Clermont Ferrand

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand ligt in het zuiden van Frankrijk en is met 150.000 inwoners de hoofdstad van de regio Auvergne. De stad is vooral bekend om het Michelin-mannetje en de vele uitgedoofde vulkanen in de omgeving.

Lavasteen

In het oude centrum van Clermont-Ferrand staan nog een groot aantal historische gebouwen en huizen met een zwarte kleur, welke gebouwd zijn met donkergekleurde vulkanische steen. Een mooi voorbeeld is de gotische Notre-Dame de l'Assomption kathedraal. Clermont-Ferrand heeft een aantal aardige pleinen, waar het prima vertoeven is. Het Place de Jaude is het centrale plein van de stad. Dit was vroeger de krater van de uitgedoofde vulkaan, waarop de stad is gebouwd. Rondom het plein vind je historische gebouwen en talrijke winkels en restaurants.

Musea

Als je een liefhebber bent van kunstvoorwerpen en sculpturen uit de middeleeuwen en renaissance, dan moet je beslist het Musée du Ranquet bezoeken. Meer geïnteresseerd in de prehistorie? Bezoek dan het Bargouin museum met een interessante collectie archeologische vondsten. Een indrukwekkend natuur- en geschiedenismuseum is het Musée Lecoq.

Je kunt ook een uitstapje maken naar het nabijgelegen attractiepark Vulcania, waar je op een leuke manier alles leert over vulkanen.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is 27°C en in januari gemiddeld 6°C.
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: u kunt overal in Frankrijk met de euro betalen.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vliegticket Clermont-Ferrand

Voor een voordelige vlucht naar Clermont-Ferrand hoef je niet verder te zoeken. CheapTickets.nl vliegt je razendsnel en goedkoop naar jouw favoriete bestemming, omdat je op de site direct jouw vliegticket online kunt boeken. CheapTickets.nl is een overzichtelijke site, waar je heel eenvoudig online een vliegticket kunt boeken. Voor hulp kun je altijd contact opnemen met CheapTickets.nl, zodat wij je helpen met het vinden van de beste deals.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Clermont-Ferrand

Zoek je goedkope vliegtickets naar Clermont-Ferrand in Frankrijk? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Clermont-Ferrand.