Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

India

Mumbai

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Je ticket naar de Gateway of India

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Bombay

Bombay heeft ongeveer dertien miljoen inwoners en is een havenstad in het westen van India. Hoewel de naam ‘Bombay’ bij velen als naam bekend is, heet de stad sinds 1995 officieel ‘Mumbay’. We blijven hier de naam Bombay gebruiken, omdat deze in de Nederlandse volksmond het meest bekend is.

Groot contrast

Bombay wordt beschouwd als één van de modernste steden van India. Maar het contrast tussen rijk en arm is echter groot. In het centrum vindt u bijvoorbeeld veel hoogbouw en wolkenkrabbers, om de stad heen juist meer krottenwijken.

Cultuur en historie

Wat je in Bombay zeker moet bezoeken is de Malabhar Hill, Victoria Station (CST) en de Gateway of India. De twee laatste zijn typische voorbeelden van Britse koloniale bouwkunst. Er zijn daarnaast ook interessante musea, zoals het Prince Wales Museum. U kunt hier kunst en archeologische vondsten uit India bewonderen. Een aanrader is ook de Mani Bhawan. Dit was vroeger het huis van Ghandi. Tegenwoordig is het een museum óver Ghandi. Ook een boottocht naar het naburige Elephanta is een optie. Op dit eiland zijn bijzondere grottempels te bezichtigen.

Bombay staat natuurlijk ook bekend om haar filmstudio’s. Het wordt om die reden ook wel Bollywood genoemd.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: De gemiddelde temperatuur in de zomer is (ongeveer) 33°C en in de winter gemiddeld 20°C.
  • Tijdsverschil: Het is er 4,5 uur later dan in Nederland.
  • Munteenheid: De Roepie (100 Paisa).
  • Taal: In India worden verschillende talen gesproken. Het Hindi wordt gezien als de voertaal. In Bombay wordt Marathi gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kunt u contact opnemen met de GG & GD of uw huisarts.

Vliegticket Bombay

Vliegen wordt nog leuker als dat heel voordelig kan. CheapTickets.nl maakt dit voor u mogelijk. Op de site vindt u ons actuele aanbod aan vluchten naar Bombay en andere vakantiebestemmingen. Ook kunt u hier eenvoudig een auto huren of een overnachting in een hotel en een complete vakantie boeken.

Geniet van onze voordelen en service en surf naar CheapTickets.nl. De site is dag en nacht online, waardoor u op ieder gewenst tijdstip uw vliegtickets kunt reserveren.

Naar Mumbai vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl