Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

India

Amritsar

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Amritsar

Amritsar

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Amritsar

Amritsar ligt in het noordwesten van India, vlakbij de grens met Pakistan. Deze stad, met meer dan 1,5 miljoen inwoners, is het centrum van de Sikh religie en vooral bekend van de Gouden Tempel.

Spiritueel centrum

Amritsar is het culturele en spirituele centrum van het Sikhisme, dat in de 16e eeuw werd opgericht door de Goeroe Nanak Dev. De meeste aanhangers van dit geloof, dat is gebaseerd op één God en tien leermeesters, wonen in het noorden van India.

Middenin het centrum van Amritsar ligt de belangrijkste plaats van de Sikh religie: de Sri Harmandir Sahib. Deze ‘Gouden Tempel’, zoals het in de volksmond wordt genoemd, staat open voor bezoekers, zodat u hier het prachtige interieur kunt bewonderen en de dagelijkse ceremonies kunt bijwonen.

Hindoeïstische tempels en musea

Amritsar heeft ook andere culturele bezienswaardigheden, zoals de vele hindoeïstische tempels in en rond de stad. Houdt u van musea, breng dan een bezoek aan het Maharaja Ranjit Singh Museum, in het voormalig paleis van de vroegere koning Maharaja. Hier ziet u een mooie collectie schilderijen, wapens, harnassen en oude munten.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 30,2°C en in januari ongeveer 11,6°C.
  • Tijdsverschil: in de zomer is het er 3,5 uur later dan in Nederland, in de winter 4,5 uur later.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Rupee.
  • Taal: van de 23 officiële talen zijn het Hindi en het Engels met meest belangrijk.
  • In Amritsar wordt vooral Punjabi gesproken. Ook het Hindi, het Urdu en het Engels komen voor.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kunt u contact opnemen met de GG & GD of uw huisarts.

Vliegticket Amritsar

CheapTickets.nl is één van de grootste online vliegticketspecialisten. Doordat we dagelijks alle tarieven van vluchten, complete vliegvakanties, hotels en huurauto’s vergelijken, bent u altijd op de hoogte van het voordeligste aanbod. Hierdoor kunt u altijd zo goedkoop mogelijk de hele wereld over vliegen.

Kijk voor de beste aanbiedingen en de meest recente deals voor Amritsar op CheapTickets.nl en regel direct een voordelig vliegticket online!

Naar Amritsar vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl