Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Marokko

Oujda

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Oujda in 't kort
Amsterdam-Oujda

Je ticket naar de studentenstad van Marokko

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Oujda

Ben je toe aan een ontspannen vakantie in een oriëntaalse omgeving? Of maak je voor het eerst een rondreis door Marokko? Dan is de Marokkaanse stad Oujda echt iets voor jou. Je komt er heerlijk tot rust en de ontspannen sfeer in de stad zorgt voor een aangename kennismaking met de rijke Marokkaanse cultuur. De stad heeft een eigen internationale luchthaven, dus je kunt je vliegtickets Oujda rechtstreeks boeken.

Oujda is een stad in het noordoosten van Marokko, tegen de grens met Algerije aan. Hoewel er restanten uit de Romeinse tijd zijn gevonden werd Oujda in het jaar 994 gesticht door Ziri ibn Attic, de leider van de Zenata-stammen. Later hebben ook de Ottomanen en de Fransen er hun sporen nagelaten. In de dertiende eeuw kreeg de stad een keizerlijk karakter, met de Kasbah, de moskeeën en het paleis. De Al-Kabire moskee stamt bijvoorbeeld uit deze tijd. De stad bloeide op, mede dankzij de gunstige ligging niet ver van de kust.

Oujda heeft niet de meeste toeristische attracties, maar door de kleinschaligheid heerst er een gemoedelijke sfeer die het tot een aangename plaats maken. Het is ideaal als begin- of eindpunt van een rondreis of als uitvalsbasis voor dagtripjes. Tegelijkertijd vind je zowel in de stad zelf als in de omgeving bijzondere plekken, zoals de Medina en het indrukwekkende grottenstelsel in natuurpark Béni Snassen. Als je door de straten loopt, merk je al snel dat Oujda een heel muzikale stad is. Zo hoor je er veel muziek met Andalusische invloeden. Er wordt zelfs jaarlijks een festival gewijd aan Rai-muziek, de muziek van de bedoeïenen. Daarnaast worden er veel meer evenementen gehouden. Houd dus de toeristische agenda goed in de gaten als je je vliegtickets Oujda boekt!

To do's

In Oujda gaan traditie en moderniteit hand in hand. Rond het oude centrum met zijn historische gebouwen vind je een moderne stad. Maar wanneer je in het land rondreist, zul je merken dat Oujda weer anders is dan andere typisch Marokkaanse steden zoals Marrakech of Fez. We zetten een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje zodat je de echte highlights niet mist.

 • De Médina
  Het oude centrum van Oujda, de Médina, is echt een levendige plek. Binnen de oude stadsmuren kun je dwalen door talrijke straatjes en steegjes, waar veel authentieke winkeltjes en werkplaatsen zitten. Er is van alles te krijgen: van Marokkaans kookgerei tot aan kruiden en van lekkere hapjes en drankjes tot aan souvenirs. In de werkplaatsen zie je vooral juweliers bezig met hun eeuwenoude technieken om sieraden te maken. Trek er maar even de tijd voor uit, want er zitten zeker 1500 winkeltjes!

 • Lalla Maryem Park
  Na alle drukte van de souk in de Médina is het heerlijk om tot rust te komen in het Lalla Meryem Park, vlak bij de Kasbah van Oujda. Dit park biedt een oase van rust onder de palmbomen. Daarnaast herbergt het ook een openluchttheater en een museum waar je traditionele wapens uit de regio kunt bekijken. De Kasbah zelf is overigens ook de moeite van een bezoek waard.

 • De stad der moskeeën
  Oujda wordt ook wel de stad der moskeeën genoemd. De stad bevat namelijk de meeste moskeeën van heel Marokko. De El Masjid El Aadam Moskee is de oudste moskee van de stad. De moskee werd in de dertiende eeuw gebouwd en heeft een prachtige architectuur, met veel Moorse invloeden. De Mohammed VI-moskee is de grootste moskee én een van de nieuwste. Het gebouw valt vooral op door de kleurrijke tegels.

 • Grotte du Chameau
  De omgeving van Oujda leent zich perfect voor dagtrips of zelfs meerdaagse trips in het Rifgebergte. Een bijzondere locatie is Le Grotte du Chameau, oftewel de grot der kamelen. De grot ontleent zijn naam aan de kameelvormige stalactieten die je er ziet. Er loopt een flink gangenstelsel, dat je onder leiding van een gids kunt bezoeken. In de grotten vind je allerlei ondergrondse meren en riviertjes. Je kunt de grot bezoeken via het natuurpark Béni Snassen, dat in zuidelijke richting langzaam transformeert tot de woestijnduinen van de Sahara.

 • Bezoek de badplaats Saïdia
  Als je wilt bijkomen van alle indrukken die je in Oujda hebt opgedaan, dan is Saïdia een heerlijke plek aan zee waar je lekker aan het strand kunt liggen. Het is een echte badplaats. De 14 kilometer lange kustlijn is een van de langste stranden van Marokko. Het belangrijkste strand kun je bereiken via een bos van eucalyptusbomen en je vindt er ook een vogelreservaat. De perfecte plek om even bij te komen!

Topevenementen

Oujda is een muzikale stad. Als je door de straten van de Médina loopt, zul je veel traditionele muziek horen waarin Arabische en Andalusische invloeden verwerkt zitten. Er zijn zelfs regelmatig interessante muzikale optredens te zien, waarbij ook uitbundig wordt gedanst.

 • Rai festival
  Elk jaar in juli wordt op diverse locaties in Oujda het Rai muziekfestival gehouden. Rai is een muziekstroming die is ontstaan in de West-Algerijnse stad Oran. De oorsprong ligt in de traditionele muziekcultuur van de bedoeïenen, en de liedjes hebben vaak teksten die de actualiteit op een vrolijke manier becommentariëren. Naast traditionele instrumenten wordt de muziek gespeeld op blaasinstrumenten en hoor je invloeden uit de flamenco, de fado en de westerse popmuziek.

 • Filmfestival van de Noord-Afrikaanse film
  Als je filmliefhebber bent, dan kun je elk jaar begin april in Oujda terecht voor het festival van de Noord-Afrikaanse film. Hier zijn films te zien uit diverse Noord-Afrikaanse landen, zoals Marokko, Algerije, Tunesië en Egypte. De films geven door de ogen van de filmmakers vaak een andere blik op de Arabische wereld.

 • Saidia Volksmuziekfestival
  Elk jaar in augustus biedt de badplaats Saïdia een volksmuziekfestival waar je traditionele muziek uit de regio en het Rifgebergte hoort. Behalve diverse optredens kun je hier genieten van hapjes en drankjes, natuurlijk altijd met de Middellandse Zee op de achtergrond. Krijg je al zin om op reis te gaan? Vliegtickets Oujda vind je gewoon op CheapTickets.nl!

Praktische info

 • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is 31°C en in januari is het gemiddeld 15°C.
 • Tijdsverschil: in de zomer is het twee uur vroeger dan in Nederland, in de winter is dat één uur.
 • Munteenheid: de nationale munt is de Dirham (DH).
 • Taal: de officiële taal is het Arabisch. Daarnaast wordt er ook het Frans en het Berbers gesproken.
 • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
 • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam naar Oujda. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Oujda leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Oujda

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Oujda? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Naar Oujda vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl