Vlieg voordelig naar Oujda

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Oujda

Oujda, de stad waar modern en historie dicht bij elkaar liggen. Historische gebouwen, prachtige architectuur, leuke musea en een bruisend stadscentrum; je vindt het allemaal terug in Oujda. Maar wat mag je écht niet missen en wat moet je weten voor je vertrekt? Wij helpen je een handje!

Bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden in Oujda zijn zeker een bezoekje waard:

Medina
Oujda werd opgericht in de tiende eeuw. Het oudste gedeelte van de stad is de medina. Hier vind je historische bouwwerken en traditionele markten, die souks worden genoemd. Hier vind je allerlei leuke souvenirs, maar ook antiek, groenten en fruit. Aanraders zijn de Watermarkt, de Souk El Ma en de Souk El Knadsa met zijn vele traditionele producten.

Sidi Yahya
Sidi Yahya is een oase 6 kilometer van Oujda vandaan. Het is een rustige en aangename plaats met de mooiste bomen en planten. In de oase vind je onder andere een mausoleum waar Sidi Yahia Mara begraven ligt. Het graf is niet alleen een pelgrimsoord voor moslims, maar ook voor Joden en Christenen. Ook is het een bekende ontmoetingsplaats.

Grande Mosquée
De Grande Mosquée is één van de bekendste bezienswaardigheiden van Oujda. De moskee werd opgericht in de 13e eeuw. De Grande Mosquée wordt ook wel Lkebir Jamaa genoemd en is het oudste monument van de stad. De moskee is een overblijfsel van de tijd van dynastie Meriniden.

Saïdia
Ook in de omgeving van Oujda zijn er leuke bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de badplaats Saïdia dat aan de Middellandse Zee ligt. Dit kleine stadje heeft een jachthaven en vele prachtige zandstranden, waar allerlei watersportactiviteiten mogelijk zijn.

Praktische info

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is 31°C en in januari is het gemiddeld 15°C.
  • Tijdsverschil: in de zomer is het twee uur vroeger dan in Nederland, in de winter is dat één uur.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Dirham (DH).
  • Taal: de officiële taal is het Arabisch. Daarnaast wordt er ook het Frans en het Berbers gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam naar Oujda. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Oujda leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Oujda

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Oujda? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Oujda

Zoek je goedkope vliegtickets naar Oujda in Marokko? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Oujda.