Vlieg voordelig naar Fez

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Fez

Fez ligt in het noordelijke gedeelte van Marokko en is één van de grootste steden van het land. Fez is ook een oude stad en werd in 789 door Idris I gesticht. In de stad vind je moskeeën, monumenten, markten, musea, parken, tuinen en nog veel meer. Maar wat mag je écht niet missen en wat moet je weten voor je vertrekt? Wij helpen je een handje!

Bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden in Fez zijn zeker een bezoekje waard:

Medina, het historisch centrum van Fez
Dit is het oudste stadsdeel van Fez. Je vindt in het sfeervolle Medina eeuwenoude gebouwen en bouwwerken. Maak een lange wandeling door dit doolhof van kleuren en dompel je onder in de rijke Marokkaanse cultuur. Het is zeker aan te raden om een gids mee te nemen. Zo leer je meer over deze prachtige stad en haar inwoners.

Souk el Henna
Deze Arabische markt is de meest levendige en bruisende plek van de stad. Gelegen in het centrum, bij de belangrijkste straten en bouwerken van Fez. Laat hier je handen versieren met prachtige henna, koop traditionele aardewerken of geurige kruiden. Afdingen is een must!

Bou Inania Madrasa
Wandel vanaf de blauwe poort van Fez naar de gezellige souk. Verscholen in de levendige souk ligt deze prachtige school, of madrasa in het Arabisch. Dit is de enige madrasa van Fez met een minaret. Het gebouw is een perfect voorbeeld van de Marokkaanse architectuur.

Jardin Jnan Sbil
Even buiten het historische Medina vind je deze rustgevende paleistuin. De paleistuin is toegankelijk voor het publiek. Het is de ideale plek om even aan de stadsdrukte te ontsnappen en van de natuur te genieten.

Nejjarine Museum
Dit museum is gelgen in een prachtig gerestaureerd gebouw. Hier je prachtige Arabische kunstwerken die gemaakt zijn van hout. Er zijn vaak verschillende tentoonstellingen in het museum. Dus een bezoekje is zeker de moeite waard!

Historische Erfgoederentours
Nieuwsgierig naar alle bezichtigingen in en om Fez? Neem deel aan één van de vele dagtours en beleef Marokko op een unieke manier.

Praktische info

  • Temperatuur: in de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur ongeveer 25˚ C en in de wintermaanden ongeveer 12˚C.
  • Tijdsverschil: de zomer is het twee uur vroeger dan in Nederland, in de winter is dat één uur.
  • Munteenheid: de Dirham (DH).
  • Taal: de officiële taal is het Arabisch. Daarnaast wordt er ook Frans en Berbers gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam of Eindhoven. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Fez leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Fez

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Fez? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Fez

Zoek je goedkope vliegtickets naar Fez in Marokko? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Fez.