“Charmant Casablanca blijft betoverend”

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Casablanca

Casablanca is een sprankelende stad die nooit slaapt. Je vindt er oude Marokkaanse tradities terug en tegelijkertijd moderne kunst en cultuur. Deze combinatie van traditioneel en modern maakt Casablanca tot een unieke stad die je moet zien tijdens jouw vakantie in Marokko. Bovendien kun je er heerlijk tot rust komen op de uitgestrekte zandstranden en bruin worden in de zon. Wat mag je écht niet missen en wat moet je weten voor je vertrekt? Wij helpen je een handje!

Bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden in Casablanca zijn zeker een bezoekje waard:

Hassan II Moskee
De Hassan II Moskee is de grootste moskee van de stad en de op één na grootste van de hele wereld! Het hele gebied is twee hectare groot en het gebouw heeft de hoogste minaret ter wereld, van 200 meter. In totaal passen er meer dan 100.000 mensen op het terrein. De architectuur van het gebouw is prachtig en zeer gedetailleerd. Toeristen mogen naar binnen met een gids. Heb tijdens je bezoek respect voor de regels die de gids aan je vertelt en bedek je schouders en hoofd.

Place Mohamed V
Dit grote plein, compleet met palmbomen en groen gras, is het officiële centrum van Casablanca. Hier vind je veel belangrijke instellingen, zoals een bank, postkantoor en het regeringsgebouw. ’s Avonds kun je gezellig zitten en wandelen over het terrein.

Oud Medina
Oud Medina is de oude wijk van Casablanca. Hier vind je een doolhof aan kleine steegjes, kleurrijke huisjes en gezellige winkeltjes. Er worden hier een aantal leuke marktjes, souks, gehouden, maar het is ook gewoon een mooie wijk om de sfeer van de stad op te snuiven.

Morocco Mall
In een stad met een mix van traditionaliteit en moderniteit mag natuurlijk een ultramodern winkelcentrum niet ontbreken. Casablanca heeft met het Marokko winkelcentrum één van de grootste winkelcentra in Afrika. Je vindt hier grote merken als Dior, maar ook lekkere restaurantjes en indoor activiteiten. Hier kun je wel een hele dag doorbrengen!

La Corniche
La Corniche is de wijk die aan het water ligt. Hier bevindt zich een lange boulevard langs de oceaan met veel grote hotels en warenhuizen van bekende internationale merken. Op de boulevard kom je veel van de laatste Marokkaanse mode tegen. Een plek om te zien en gezien te worden!

Sacré-Cœur de Casablanca
De kathedraal van Casablanca is een kathedraal met veel Europese invloeden. De witte stenen steken af tegen de zon en trekken je naar deze mooie kerk. Hij is gebouwd in 1930 en is daarmee redelijk modern. Binnen is de kerk rijkelijk versierd.

Praktische info

  • Temperatuur: in de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur ongeveer 25˚ C en in de wintermaanden ongeveer 14˚C.
  • Tijdsverschil: in Casablanca is het 1 uur vroeger dan in Nederland. In de zomer is dit 2 uur.
  • Munteenheid: de Marokkaanse Dirham (MAD).
  • Taal: Arabisch en Frans. In de toeristenresorts ook Engels.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Casablanca leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Brussel.

Vliegticket Casablanca

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Casablanca? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Casablanca

Zoek je goedkope vliegtickets naar Casablanca in Marokko? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Casablanca.