Je ticket naar uitkijken naar die volgende reis

Reisadvies Coronavirus (COVID-19)

Nu de wereld momenteel steeds verder opengaat kunnen we langzamerhand weer beginnen met het plannen van die volgende reis.

Dat die volgende reis afhankelijk is van het reisadvies en de veiligheid, zowel in Nederland als aan boord en op je bestemming, snappen we heel goed. Wat er tijdens jouw reis allemaal mogelijk is, houden we hieronder voor je bij in ons actuele reisoverzicht.

Populaire bestemmingen: Landen met een positief reisadvies

Hieronder vind je de populairste landen die een groen of geel reisadvies hebben. In de meeste gevallen hoef je bij terugkomst vanuit deze landen geen negatieve test mee naar Nederland te nemen en blijft jouw reisverzekering gedurende de vakantie geldig.

Laatst bijgewerkt: 27 juli 2021

Positief reisadvies: Binnen Europa

Kleurcode Groen/Geel: Geheel Europa heeft een positief reisadvies. Onder andere:


Zuid-Europa: Spanje, Italië, Portugal, Griekenland, Kroatië, Malta, Monaco, Cyrpus, Albanië en San Marino.

Midden-Europa: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland.

Oost-Europa: Hongarije, Tsjechië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Estland, Letland, Litouwen, Moldavië, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië en Slowakije.

Populaire bestemmingen: Coronamaatregelen per land

Op zoek naar meer gedetailleerde informatie voor een specifiek land? Voor een aantal populaire bestemmingen houden we de actuele ontwikkelingen specifieker bij. Bijvoorbeeld de beperkingen en maatregelen bij aankomst en tijdens je verblijf, maar ook de status van hotels, musea, restaurants, winkels, stranden en meer.

Reisbeperkingen per land wereldwijd

Door de hoeveelheid data kan het even duren voor de tabel geladen is
De data wordt aangeleverd door greatescape.co.

Grensstatus per land

De specifieke regels en beperkingen voor (vlieg)reizen verschillen per land en zijn continu in ontwikkeling. Desondanks zetten we alles op alles om je een zo compleet mogelijk overzicht te geven van de reisstatus in de wereld.

Legenda:

  • Open: Landen die hun landsgrenzen en airports weer geopend hebben, geheel of met bepaalde beperkingen.
  • Beperkt: Landen die hun landsgrenzen weer geopend hebben, maar met serieuze beperkingen (zoals bijvoorbeeld een quarantaine-periode bij aankomst).
  • Gesloten: Landen die hun landsgrenzen en luchthavens geheel dicht hebben.

De data wordt zovaak mogelijk geactualiseerd.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie. Check altijd het actuele reisadvies van de overheid voor het plannen van je reizen.

Lees verder

Meer weten over de coronacrisis en reizen? Wellicht vind je deze blogs interessant:

De kleine lettertjes

  • Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie. Check altijd de meest actuele informatie van de overheid voor je op reis gaat.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice