Het gevoel van... spontaan weggaan

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

De populairste last-minutes: onze tips

Toch op het laatste moment nog even een stedentripje? Of ben je twee weken vrij en wil je de zon opzoeken? Last minutes kunnen goedkoper uitvallen. Dus check het gewoon, ook als je denkt dat je te laat bent!

Wat is een last-minute?

Een last-minute vliegticket is een ticket dat je boekt kort voor vertrek. Dat kan twee weken, een aantal dagen of zelfs één dag zijn. Het voordeel hiervan is dat je daarna lekker snel op vakantie kan. Last-minutes zijn voor sommige bestemmingen goedkoper dan tickets die langer voor vertrek geboekt worden. Het nadeel is dat je weinig tijd hebt om te beslissen en te vergelijken.

>> Bekijk meer veelgestelde vragen over last-minutes

Populairste last-minutes binnen Europa

Ga je last minute naar Barcelona, Madrid of Málaga? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede deal altijd en overal. Benieuwd naar de populairste last minutes binnen Europa? Wij helpen je vast een handje.
Bekijk alle last minutes binnen Europa >>

Populairste last-minutes buiten Europa

Toch iets verder weg op het laatste moment? Ook buiten Europa kom je goed terecht. Zo hoef je niet lang te wachten tot je op dat strand in dat ene tropische oord ligt, je boekt immers een last minute!
Bekijk alle last minutes buiten Europa >>

De populairste last-minutes binnen Europa

De populairste last-minutes buiten Europa

De kleine lettertjes

  • Genoemde tarieven zijn op basis van beschikbaarheid en gekozen reisdata.
  • Genoemde tarieven zijn gebaseerd op vluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel.

Alle last-minutes

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Zoek goedkope last-minutes op CheapTickets.nl

Zoek je goedkope last-minutes? Lekker nog even ertussenuit? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede deal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw vlucht meteen, waar je op dat moment ook bent. Om je op weg te helpen met het zoeken van de beste lastminute vliegtickets, beantwoorden we alvast de meest gestelde vragen.

Wat is een last-minute?

Een last-minute vliegticket is een ticket dat je boekt kort voor vertrek. Dat kan twee weken, een aantal dagen of zelfs één dag zijn. Het voordeel hiervan is dat je daarna lekker snel op vakantie kan. Last-minutes zijn voor sommige bestemmingen goedkoper dan tickets die langer voor vertrek geboekt worden. Het nadeel is dat je weinig tijd hebt om te beslissen en te vergelijken. CheapTickets.nl helpt daarmee door je een overzicht te geven van alle vliegtickets. Maar er zijn voor last-minutes ook vaak minder vluchten beschikbaar. Daardoor kun je minder eisen stellen aan jouw vliegticket. Je zult misschien alleen kunnen kiezen uit vluchten met een overstap of aankomst op een verder gelegen luchthaven. Kies zelf het soort ticket dat bij jouw reisstijl past.

Hoe vind je goedkope last-minutes?

De goedkoopste last-minutes vinden kan soms erg ingewikkeld zijn. Zoveel airlines en zoveel opties in zo'n kort tijdsbestek. Wij helpen je graag met zoeken naar jouw ticket. Lees daarom deze tips:

  • Begin met een zoekopdracht van jouw gewenste vertrekverdata.
  • Voor last-minutes is het vaak goedkoper om op omliggende data te kijken. Gebruik de tab +/- 3 dagen om de goedkoopste data te vinden om te vertrekken.
  • Vertrek of land op een andere luchthaven. Gebruik de tab Alternatieve luchthavens in de zoekresultaten om andere opties te bekijken.
  • Vlieg met een overstap. Gebruik de filter Aantal stops om vliegtickets met of zonder overstap te bekijken.
  • Vlieg vanaf een andere luchthaven terug. Hierdoor is er vaak een grotere beschikbaarheid van vliegtickets, zeker als je last-minute vliegt. Klik op Meerdere bestemmingen in de zoekbox.

Zijn last-minutes altijd goedkoop?

Dat de prijs van vliegtickets die je op het laatste moment boekt altijd lager ligt dan eerder geboekte vliegtickets is een mythe. Dit hangt sterk af van de bestemming en de vertrekluchthaven van jouw reis. Voor populair bestemmingen zoals Barcelona, Londen en New York gaan vaak veel vliegtuigen op een dag. Om deze vol te krijgen, zijn de vliegtickets vaak goedkoper als je last-minute boekt. Dit is dus niet voor alle bestemmingen het geval. Ook kan het lonen om 6 tot 8 weken voor vertrek te boeken.

Kan ik bij een last-minute ook een hotel boeken?

Natuurlijk kun je bij jouw last-minute vliegticket ook een hotel boeken. Klik in de zoekbox op Vlucht + hotel/auto om vliegtickets te vergelijken en daarna gelijk een hotel (of huurauto) bij te boeken. Let wel: de beschikbaarheid van accommodaties is vaak minder groot dan die van vliegtickets. Het kan dus zijn dat er bij jouw gewenste hotel geen kamers meer beschikbaar zijn. Er komen op het laatste moment echter ook soms weer kamers vrij door annuleringen.