Je ticket naar cañas en tapas

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Madrid

Madrid, de trotse hoofdstad van Spanje, wordt een beetje ondergesneeuwd door zijn broertje Barcelona. Dat neemt niet weg dat deze stad absoluut een bezoekje waard is. De stad barst van de oude gebouwen en prachtige musea. Bezoek het Prado Museum, het koninklijk paleis of Centro de Arte Reina Sofia. Ook het El Retiro park is een bezoek waard. Laat je verrassen door de leukste tapas barretjes en de volop schijnende zon. Lees hier meer over Madrid en zoek jouw vliegtickets naar Madrid daarna zelf op CheapTickets.nl!

Wat te doen in Madrid?

Madrid neemt je mee naar het oude Spaanse leven. Je kunt niet om de authentieke gebouwen en grote pleinen heen. Zo is het Plaza Mayor een absolute must see. Dit plein bestaat al eeuwen en is nu vooral een plek waar je heerlijk kunt eten in de restaurantjes rondom. Je kunt vanaf hier makkelijk doorsteken naar straatjes waar je anders misschien nooit zou komen.

Het Prado Museum is van buiten al een plaatje. Maar van binnen zijn de échte ‘plaatjes’ te zien. Werk van Goya, Valázquez en El Greco is aan de orde van de dag. Ook is er Nederlands, Belgisch en Italiaans werk te zien. Een museum van ander kaliber is het Centro d’Arte Reina Sofia. Dit museum toont alleen moderne kunst. Het oude ziekenhuis is omgebouwd tot een modern museum, waar je gerust een paar uur zoet bent.

Het koninklijk paleis is te vergelijken met het Versaille. Dat is ook precies waar koning Filip in de 18e eeuw zijn inspiratie vandaan haalde. Met 2800 kamers en een prachtige tuin kun je je precies voorstellen hoe de koninklijke familie hier tot 1931 gewoond heeft. Bekijk in het paleis in ieder geval de bibiliotheek en de privé-vertrekken van koning Carlos III.
Meer to do's in Madrid >>

Evenementen in Madrid

Madrid is een heel goede stad om Oud en Nieuw te vieren. Op het plein Plaza Puerta del Sol is het een dolle boel tijdens de nieuwsjaarsnacht. Vier Oud en Nieuw zoals de Spanjaarden doen en eet twaalf seconden voor 12, elke seconde een druif. Dit brengt geluk in het nieuwe jaar. Ben je al een paar weken voor oud en nieuw in de stad? Ga dan naar de kerstmarkt op Plaza Mayor. Of vier carnaval in Madrid. Aanschouw de optochten en ga niét verkleed. Wat? Nee, in Madrid kijk je naar de mensen van de optochten en optredens die verkleed zijn. Handig om te weten voordat je daar in je beste carnavalsoutfit staat.
Bekijk alle evenementen in Madrid >>

Praktische info

  • Temperatuur: tijdens de zomer is de gemiddelde temperatuur 30°C. Vanaf april blijft het aangenaam met ongeveer 20°C.
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: de Euro.

Bekijk alle praktische info >>

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Madrid. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Madrid leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Madrid

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Madrid? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Anderen bekeken ook...

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice