Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Portugal

Azoren

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Ontdek de Azoren
Fly-Drive

Fly-Drive Azoren? Huur een auto bij je vliegticket!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Fly-drive Azoren

Het vasteland van Portugal wordt steeds geliefder bij reizigers vanwege de historische steden, mooie stranden en het afwisselende landschap. Maar de Portugezen hebben nog een troef in handen: een paar prachtige eilanden. De meest bijzondere exemplaren daarvan zijn de Azoren. Deze vulkanische eilandengroep bestaat uit negen eilanden en ligt middenin het blauwe water van de Atlantische Oceaan. Tussen de eilanden zijn bootverbindingen, zodat je tijdens de fly-drive Azoren prima kunt eilandhoppen. Van wijngaarden tot witte stranden, van kratermeren tot thermale bronnen en van jachthavens tot historische stadscentra: de Azoren barsten van de ontdekkingsmogelijkheden. Stap dus in je huurauto en ontmoet de grote variëteit van de Azoren waarbij ieder eiland zijn eigen unieke eigenschappen heeft. Hier zijn alvast een paar bijzondere plekken om te bezoeken:

Stijg naar de top via de Ponta do Pico op Pico

Het hoogste punt van Portugal ligt niet in het imposante berggebied de Serra Estrela op het vaste continent. De hoogste Portugese bergpiek is namelijk de Ponta do Pico, die je vindt op het gelijknamige eiland Pico. Deze slapende vulkaan bereikt een hoogte van 2351 meter. Het is mogelijk om de berg te beklimmen. Zeker bij helder weer heb je een prachtig uitzicht als beloning. Dan kun je de omringende eilanden in de verte zien liggen.

Ontdek het historische hart van Angra do Heroísmo op Terceira

'Baai van de Heldenmoed' is de vertaling van de intrigerende Portugese naam voor de stad Angra do Heroísmo op Terceira. De naam verwijst naar de moedige strijd die de bewoners van het eiland in de 19e eeuw leverden tegen de toenmalige Portugese koning Miguel. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt er heerlijk door de pittoreske straten van deze eeuwenoude stad slenteren en genieten van de relaxte Portugese eilandsfeer. Vergeet niet om de São João Baptista en São Sebastião te bezoeken. Deze oude forten herinneren nog aan lang vervlogen tijden.

Roadtrip Azoren: spot walvissen en dolfijnen op Pico

De bewoners van het eiland Pico waren in het verleden fervente walvisvaarders. Tegenwoordig kunnen de walvissen rustig veilig rond de eilanden zwemmen. Iets wat ze ook regelmatig doen, waardoor je hier een perfecte plek hebt om walvissen te spotten. Het is dus absoluut de moeite waard om deze plek aan te doen tijdens je rondreis door de Azoren. Om de reuzen van de zee te ontmoeten, kun je meevaren met een excursie vanaf het eiland Pico. Maar ook van São Miguel vertrekken er boten om op zoek te gaan naar dolfijnen, walvissen en andere zeedieren. Er is hierbij grote kans dat je ze echt gaat zien, want in de wateren van de Azoren komen maar liefst 24 soorten voor.

Verken Ponta Delgada op São Miguel

Pak je auto en maak een roadtrip naar Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren. Je vindt de plaats op één van de groenste eilanden van de archipel: São Miguel. De rit ernaartoe levert dus al mooie plaatjes op. In Ponta Delgada zelf kun je heerlijk flaneren over de boulevard. Wandel daarna ook naar de binnenstad en bekijk onderweg de drie fascinerende Portas da Cidade. Deze boogvormige bouwwerken symboliseren de toegangspoorten van de stad. Verder biedt de stad qua bezienswaardigheden onder andere de rijk versierde São Sebastião-kerk en het fort São Brás. Houd je fototoestel bij de hand, want het uitzicht is schitterend!

Naar Azoren vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Meer info
Andere vluchten

Wil je de Azoren echt goed beleven? Huur dan een auto bij je vliegticket en maak van je vakantie een fly-drive.

Zo kun je al het moois op de Azoren nog beter ontdekken en maak je je trip onvergetelijk!

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl