Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Italië

Turijn

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Je ticket naar historische cafés op elke hoek

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Turijn

Met vliegtickets Turijn kun je meteen op ontdekkingsreis in deze prachtige stad. Turijn is de hoofdstad van de regio Piëmont en de tweede stad in het noorden van Italië, na Milaan.

Turijn is vooral bekend van de Mole Antonelliana. Dankzij de opvallende koepel is dit bouwwerk is echt beeldbepalend voor de stad. Maak verder eens van de gelegenheid gebruik om de lijkwade van Turijn in het echt te zien. Of bezoek de wijk Crocetta om gebouwen in de stijl Art Nouveau te bewonderen. Daarnaast kun je natuurlijk op je gemak door de straten dwalen en af en toe een terrasje pikken. Overal waar je bent, voel je die jonge, bruisende sfeer. De universiteit van Turijn trekt dan ook studenten uit heel Italië (en ver daarbuiten) naar de stad toe.

Als je geluk hebt, kun je zelfs typisch Turijnse evenementen meemaken. Ga naar de Torino Fashionweek of bezoek de water- en lichtshow bij La Venaria Reale. Zo leer je de stad en haar bewoners nog beter kennen.

Algemene reisinformatie

 • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in januari is 4°C en in juli is dat gemiddeld 29°C.
 • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met Nederland.
 • Munteenheid: u kunt in heel Italië met de euro betalen.
 • Taal: de officiële taal is het Italiaans. Ook wordt er Duits en Frans gesproken.
 • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
 • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Wat is er te zien in Turijn?

Turijn is een van de meest bijzondere steden van Italië. Vooral de architectuur wordt over de hele wereld geroemd. Je vindt hier gebouwen vanaf de Romeinse tijd tot nu. Ook is Turijn de stad waar de geschiedenis van de Fiat begon. Staat deze Italiaanse plaats inmiddels al bovenaan jouw verlanglijstje? Op CheapTickets.nl vind je de goedkoopste vliegtickets Turijn!

 • Mole Antonelliana
  Wanneer je in Turijn bent, kun je de Mole Antonelliana niet missen. Dit is het bekendste gebouw van de stad en de bijzondere koepel prijkt op allerlei foto's en ansichtkaarten. In 1863 begon de bouw onder leiding van de architect Alessandro Antonelli, waar het gebouw zijn naam ook aan te danken heeft. Het had oorspronkelijk een synagoge moeten worden, maar vandaag de dag is het een fantastisch filmmuseum.

 • Koninklijk Paleis van Turijn
  In opdracht van het Huis van Savoye werd in de 17 eeuw begonnen aan de bouw van het Palazzo Reale. Door de eeuwen heen is het paleis aangepast en nog mooier gemaakt. Vanaf 1997 staat het pand zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wil je zelf een kijkje nemen? Zorg dan dat je de Bibliotheca Reale op de begane grond niet overslaat. Hier vind je namelijk nog tekeningen van Leonardo da Vinci en Michelangelo.

 • Teatro Regio di Torino
  Aan het Piazza Castello kun je het prachtige theater van de stad vinden. Het deed eerst dienst als operagebouw, maar tegenwoordig worden er allerlei soorten voorstellingen gehouden. Bekijk het programma en reserveer kaartjes voor je favoriete voorstelling. Er zijn maar liefst 1.750 zitplaatsen, dus er vast nog wel plek voor je vrij.

 • Dom van Turijn
  Ken je het verhaal van de lijkwade van Turijn al? Deze linnen doek is bijna 14 bij 4 meter groot en zou de beeltenis van Jezus bevatten. Gesuggereerd wordt dat dit de lijkwade van Christus geweest is. De Dom van Turijn heeft echter nog meer moois te bieden. De kathedraal stamt al uit de 15e eeuw en werd opgedragen aan Johannes de Doper. De diverse altaars zijn prachtig en boven de ingang hangt een mooie reproductie van Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci.

 • Porta Palatina
  In een wat rustiger deel van de stad ligt de fraaie Porta Palatina. Dit is een oude Romeinse stadspoort die heel goed bewaard is gebleven. Hier kun je rustig even ronddwalen en bijkomen van de drukte van de stad. Bij de Porta Palatina is namelijk ook een oud park waar vaak gepicknickt wordt door de locals. Gezellig!

Typisch Turijnse evenementen

Op cultureel gebied is er in Turijn genoeg te beleven. Maar soms wil je gewoon iets heel anders. Wat dacht je van de Torino Fahionweek of een echte ouderwetse uitverkoop?

 • Uitverkoop Turijn
  In Italië is een uitverkoop nog een echte uitverkoop. De zomersale (i saldi estivi) begint op de eerste zaterdag in juli en mag maximaal 60 dagen duren. Bij de artikelen moet wettelijk zowel de originele prijs als de uitverkoopprijs staan vermeld. Kortingen kunnen oplopen tot wel 70%. Zorg dus dat je met een grote koffer naar Turijn reist!

 • Torino Fashionweek
  Italianen willen er altijd piekfijn uitzien en de laatste trends volgen. Ook voor de Turijnen is mode erg belangrijk. Tijdens de fashionweek die in de zomer plaatsvindt, kun je zelf de creaties van topontwerpers bewonderen. Als je interesse hebt in mode, mag je dit echt niet missen.

 • Koninklijke zomer
  Het Piazza Reale is twee weken lang toneel voor de koninklijke zomer. Dit is een evenement met klassieke en moderne muziek, ballet en theater. En dat allemaal in de buitenlucht. De achtergrond wordt gevormd door het grandioze Palazzo Reale. Je moet entree betalen, maar de kaarten zijn niet duur en de voorstellingen zijn het geld meer dan waard.

 • Zomeravonden bij La Venaria Reale
  Heb je even geen zin om 's avonds uren op een terrasje te hangen? Ga tijdens de zwoele zomeravonden dan naar La Veneria Reale. Bij dit voormalige koninklijke paleis liggen prachtige rozenperken, waarvoor een bezoek zich al loont. Maar 's avonds is er ook een heuse licht- en watershow. De foto's van dit spektakel deel je graag met al je vrienden, kennissen en familieleden!

Vliegticket Turijn

Snel en online een goedkope vlucht naar Turijn boeken kan op CheapTickets.nl.

Ga naar de site en maak direct gebruik van de beste aanbiedingen en deals voor vluchten, huurauto’s, hotelovernachtingen en complete vakanties. CheapTickets.nl vergelijkt de tarieven en vliegt je zo voordelig mogelijk naar jouw favoriete bestemming.

Geschiedenis van Turijn

Op de plaats waar nu Turijn ligt, werd in het jaar 48 voor Christus een militaire nederzetting gebouwd: Castra Taurinorum. Maar uit opgravingen blijkt dat hier al eerder grote aantallen mensen woonden. In de stad zijn nog mooie overblijfselen te zien van Romeinse bouwwerken en ook het stratenplan van het centrum is typisch Romeins. Turijn werd echt een naam van betekenis toen de Hertog van Savoye de stad in 1563 tot hoofdstad van zijn hertogdom maakte. Het Italiaanse Turijn heeft al vele jaren een vriendelijk conflict met het Franse Marseille, omdat beide steden zich beroepen op de uitvinding van vermout. Toch lijkt Turijn als winnaar uit de bus te komen doordat dit de thuisstad is van het bekende merk Martini. En als je in de stad bent, moet je natuurlijk een drankje proeven!

Naar Turijn vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl