Ierse gezelligheid, muziek, architectuur en veel musea

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Stedentrip Dublin: Leuk voor iedereen

Dublin, deze stad zal je nooit teleurstellen! Het is een stad voor alle generaties, alle budgetten en alle interesses. Je vindt er interessante geschiedenis, Ierse gezelligheid, grote winkelstraten en een onverwachte veelzijdigheid aan natuur.

De hoogtepunten van Dublin zijn de eindeloze opties aan musea, muziekgebouwen en prachtige architectuur. De sfeer in Temple Bar is niet te evenaren! Neem de kusttrein voor een wandeling langs het strand en langs vuurtorens. De dag sluit je heerlijk af met een pint Guinness.

Wat mag je niet missen in Dublin? Lees snel verder of bekijk de video!

Wat te doen in Dublin

Trinity College

De oudste universiteit van het land is zeker een bezoek waard: prachtige gebouwen, mooie pleinen en natuurlijk de bekende Long Room! Loop langs de hoge kasten vol met oude boeken en de vele borstbeelden van onderzoekers, filosofen en kunstenaars. Dit is een bibliotheek waar je wel graag heen gaat!

Guinness Storehouse

Het bekendste Ierse bier is natuurlijk Guinness, en in Dublin leer je alles over de bijzondere geschiedenis en het brouwproces van het donkere bier. Ook deel van de tour is de Gravity Bar, waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Zo geniet je nog meer van het glas bier wat je krijgt bij een bezoek aan het Storehouse!

Dublinia en Christ Church Cathedral

Dublin heeft een bijzondere geschiedenis! Die beleef je in Dublinia, de viking-geschiedenis en Ierse middeleeuwen komen hier tot leven. Beklim ook zeker een van de torens voor een geweldig uitzicht! Vlakbij vind je de grootste kerk van Ierland, de Christ Church Cathedral, prachtig aan de buiten- én binnenkant.

Eten in Dublin

Verfijnde smaken

Je kan je op cuinair gebied helemaal uitleven in Dublin. Er zijn 5 restaurants met een Michelinster voor fine diners. Onze aanrader: The Greenhouse. Je vindt dit heerlijke restaurant in het stadscentrum. Nog een aanrader: Heron & Grey, gelegen aan de kust in de wijk Blackrock.

Food meets funky

Als je liever een relaxtere omgeving zoekt, kun je zeker terecht bij de hippe restaurants met funky aankleding. Er opent in Dublin altijd wel een nieuw restaurant met een intigrerend menu, echt even iets anders. Onze aanraders zijn Crackbird en Rustic Stone. Die laatste is tegenwoordig een van de populairste restaurants in Dublin!

Verleidelijke snacks

Zin in een snackje? Er zijn genoeg plekken waar je een lekkere hap kunt scoren in Dublin. Ga bijvoorbeeld naar George's Street Arcade of naar Dun Laoghaire voor een echt fish and chips bij de zee.

Buiten Dublin: Het eeuwenoude oosten van Ierland

Rock of Cashel

Oude koningen, beschermheiligen en ongeëvenaarde schoonheid – de Rock of Cashel brengt het oude erfgoed en het prachtige landschap van Ierland samen. De Rock, die zich aftekent tegen de lucht en uitstijgt boven weelderige groene velden van het omliggende platteland, is meer dan 1000 jaar oud!

Newgrange

Aankomst bij de iconische tombe bezorgt je een 'wow'-moment, op zijn zachtst gezegd. Als je bij de 80 meter hoge heuvel staat, vertelt een gids over de mythes en geschiedenis achter het monument. Newgrange is mogelijk ontworpen als graftombe of als tempel - niemand weet het precies. De waarheid zal voor altijd in mysterie gehuld blijven. Spannend!

Wicklow Mountains

Het schitterende Wicklow Mountains Park bestaat uit 20.000 hectaren aan ruig moerasland en heidevelden. Dit natuurparadijs omvat inheemse eikenbossen, naaldbossen, stille meren en kuddes sikaherten, die hier overal leven. Ideaal voor wandelaars, maar ook voor mooie autorondritten!

Maak je stedentrip naar Dublin compleet

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice