Dublin en het eeuwenoude oosten van Ierland

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Dublin en het oosten: Ierse gezelligheid

Dublin, deze stad zal je nooit teleurstellen! Het is een stad voor alle generaties, alle budgetten en alle interesses. Je vindt er interessante geschiedenis, Ierse gezelligheid, grote winkelstraten, prachtige bezienswaardigheden en nog veel meer. Breng zeker een bezoekje aan een van de vele pubs voor een pint Guinness en echte Ierse muziek.

Zet na Dublin je reis voort in het eeuwenoude oosten van Ierland, waar 5000 jaar geschiedenis op je wacht!

Op stedentrip naar Dublin

Trinity College

De oudste universiteit van het land is zeker een bezoek waard: prachtige gebouwen, mooie pleinen en natuurlijk de bekende Long Room! Loop langs de hoge kasten vol met oude boeken en de vele borstbeelden van onderzoekers, filosofen en kunstenaars. Dit is een bibliotheek waar je wel graag heen gaat!

Guinness Storehouse

Het bekendste Ierse bier is natuurlijk Guinness, en in Dublin leer je alles over de bijzondere geschiedenis en het brouwproces van het donkere bier. Ook deel van de tour is de Gravity Bar, waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Zo geniet je nog meer van het glas bier wat je krijgt bij een bezoek aan het Storehouse!

Dublinia en Christ Church Cathedral

Dublin heeft een bijzondere geschiedenis! Die beleef je in Dublinia, de viking-geschiedenis en Ierse middeleeuwen komen hier tot leven. Beklim ook zeker een van de torens voor een geweldig uitzicht! Vlakbij vind je de grootste kerk van Ierland, de Christ Church Cathedral, prachtig aan de buiten- én binnenkant.

Lekker en gezellig tafelen in Dublin

Verfijnde smaken

Je kan je op culinair gebied helemaal uitleven in Dublin. Er zijn 5 restaurants met een Michelinster voor de fine diners. Onze aanraders: The Greenhouse. Je vindt dit heerlijke restaurant in het stadscentrum of Heron & Grey, gelegen aan de kust in de plaats Blackrock.

Food meets funky

Als je liever een relaxtere omgeving zoekt, kan je zeker terecht bij de restaurants met funky interieurs. Er opent altijd wel een nieuw restaurant met een intrigerend menu, echt even anders. Onze aanraders zijn Crackbird of Rustic Stone. Die tweede is tegenwoordig een van de populairste restaurants in Dublin!

Verleidelijke snacks

Zin in een snackje? Er zijn voldoende plekken waar je een lekkere snack kunt scoren. Ga bijvoorbeeld naar George's Street Arcade of naar Dun Laoghaire voor een echte Fish and Chips (bij de zee).

Het eeuwenoude oosten van Ierland

Rock of Cashel

Oude koningen, beschermheiligen en ongeëvenaarde schoonheid – de Rock of Cashel brengt het oude erfgoed en het prachtige landschap van Ierland samen. De Rock, die zich aftekent tegen de lucht en uitstijgt boven weelderige groene velden van het omliggende platteland, is meer dan 1000 jaar oud!

Newgrange

Aankomst bij de iconische tombe bezorgt je een 'wow'-moment, op zijn zachtst gezegd. Als je bij de 80 meter hoge heuvel staat, vertelt een gids over de mythes en geschiedenis achter het monument. Newgrange is mogelijk ontworpen als graftombe of als tempel - niemand weet het precies. De waarheid zal voor altijd in mysterie gehuld blijven. Spannend!

Wicklow Mountains

Het schitterende Wicklow Mountains National Park combineert mooie autoritten met 20.000 hectare aan ruig moerasland en heidevelden. Ideaal voor wandelaars! Dit natuurparadijs omvat inheemse eikenbossen, naaldbossen, stille meren en kuddes sikaherten, die hier overal leven. Laat je verwonderen door dit bijzondere landschap.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice