Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Ontdek authentiek Hongarije

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Hongarije

Als je de klanken van An der schönen blauen Donau hoort, kun je ongetwijfeld meteen meeneuriën. De Donau is een van de beroemdste en misschien zelfs mooiste rivieren van Europa. En laat deze rivier nu net de levensader van Hongarije zijn. Boek nu je vliegtickets naar het mooiste land op de Balkan! Van een boottocht over de Donau, verdwalen in het levendige centrum van Boedapest tot aan een roadtrip door dit veelzijdige land. Hongarije heeft voor ieder wat wils!

Er zijn bergen, uitgestrekte velden en de prachtige rivier de Donau loopt als een grenslijn door het land. Breng ook een bezoek aan het Balatonmeer, het grootste meer van Europa. Of laat je verrassen door de talloze bezienswaardigheden in hoofdstad Boedapest. Wie hier rondloopt, begrijpt meteen waarom dit wel de cultuurhoofdstad van Midden-Europa wordt genoemd. Tijdens je bezoek aan Hongarije kun je ook zeker een aantal festivals en evenementen meemaken. Ga bijvoorbeeld naar het Sziget-festival of bezoek de wijnfeesten. En overal waar je komt, word je hartelijk verwelkomd door de gastvrije bevolking.

Verdwalen in authentiek

Boedapest

Wat zijn de hoogtepunten van Hongarije?

Hongarije wordt de laatste jaren snel populairder als vakantiebestemming. Het is een land met een afwisselend landschap, maar ook met prachtige steden. Geniet van de rijke cultuur, de vele bezienswaardigheden en de ontspannen levensstijl en boek jouw vliegtickets naar Hongarije!

 1. Boedapest
  Boedapest, een samensmelting van historische rijkdommen en moderne uitspattingen, verdeeld in twee stadsdelen: Boeda en Pest. Heuvelachtig Boeda wordt door de Donau gescheiden van het meer bruisende centrum Pest. De locals noemen de stad ook wel De Parel van het Oosten. Als er één Europese stad is die barst van de bezienswaardigheden, dan is het Boedapest wel. Hier kijk je je ogen uit. Neem een kijkje bij het beroemde Parlementsgebouw en steek daarna de Kettingbrug over om naar de Burcht van Buda te gaan. Je kunt de steile helling op met een klein soort trammetje. Als je eenmaal boven bent, kun je ook gemakkelijk doorlopen naar het Vissersbastion en de Sint-Stefanusbasiliek. Kortom: trek voldoende tijd uit voor een bezoek aan Boedapest.

 2. Nationaal Park Hortobágy
  Het Nationaal Park Hortobágy is het oudste park van Hongarije en voor een dagje ontspanning zit je hier wel goed. Het is bijna 2500 hectare groot en je vindt hier schitterende steppes, moerassen, weides en rivieren. Huur hier een fiets of ontdek het park te paard. Is dit niets voor jou? Natuurlijk kun je ook gewoon te voet Hortobágy ingaan.

 3. Debrecen
  De mooie stad Debrecen ligt vlak bij de grens met Roemenië. De plaats is vooral bekend van het centrale plein met de prachtige fontein en een wapenschild van mozaïeken. De Grote Kerk op de achtergrond zorgt voor prachtige plaatjes doordat het gebouw 's avonds volledig verlicht is. In Debrecen is er eveneens een dierentuin en bij de Universiteit van de stad kun je een botanische tuin bezoeken.

 4. Balatonmeer
  Het Balatonmeer is het grootste meer van Europa en het is bijna 600 vierkante kilometer groot. Zeker tijdens de warme zomermaanden is dit een populaire bestemming, zowel voor toeristen als voor de locals. Er wordt naar hartenlust gezwommen, gesurft en gevaren, en in de drukke maanden zijn er zelfs allerlei wedstrijden. Natuurlijk kom je hier ook bijzondere diersoorten tegen, zoals de zwarte ooievaar. Een aanrader voor iedereen die van sport, natuur of relaxen houdt.

 5. De Donauknie
  De rivier de Donau is belangrijk voor Hongarije. Het land wordt er als het ware door in tweeën gesplitst. Een eindje boven Boedapest vind je de Donauknie, ook wel de Dunakanyar genoemd. Het gebied staat bekend om het schitterende natuurschoon dat je hier tegenkomt. Daarnaast staan je hier talloze kastelen en burchten, waarvan er een groot aantal opengesteld zijn voor bezoekers. En als je in de gelegenheid bent, bezoek dan zeker de Esztergom Basilica, de grootste kathedraal van Hongarije.

Topevenementen in Hongarije

Een broodje frikandel eten in Hongarije? Dat kan, maar dan moet je wel weten waar je moet zijn. Kijk hieronder voor een kleine selectie van de leukste evenementen van Hongarije.

 • Sziget
  Dit muziekfestival wordt elk jaar in augustus gehouden op het Obudai-eiland in Boedapest. Hier kun je genieten van allerlei nationale en internationale acts. Zo hebben Kings of Leon, The Chemical Brothers, Muse en Robbie Williams al op het hoofdpodium van Sziget gestaan. Ook op het gebied van lekker eten kun je hier echt internationaal genieten. Natuurlijk hoort een broodje frikandel daar gewoon bij.

 • Wijnfeesten
  Ben je in september of oktober in het land, dan kun je overal een wijnfeest meemaken. Alle steden en dorpen hebben wel een festival waar de plaatselijk wijn kan worden geproefd. Natuurlijk is er overal muziek, want de Hongaren weten hoe ze een topsfeer moeten creëren. Zo'n wijnfeest is meteen de beste manier om in contact te komen met de plaatselijke bevolking.

 • Pasen
  In het religieuze Hongarije wordt Pasen gevierd met veel plechtigheden en processies. Maar er is ook een bijzondere traditie in het land. Met Pasen worden meisjes en jonge vrouwen namelijk 'begoten' zodat ze zullen opbloeien. Vroeger gebeurde dat met veel water, tegenwoordig is een drupje eau de parfum al genoeg.

 • Nationale feestdag
  Op 20 augustus is het nationale feestdag in Hongarije. En dat betekent overvolle terrassen. Dat kan nog tot laat in de avond omdat de temperaturen dan meestal zwoel zijn. Om stipt 21 uur wordt het feesten in Boedapest even onderbroken voor een spetterend vuurwerk. Dan staan de kades van Donau vol met verwachtingsvolle toeschouwers. Wil je hier zelf eens tussen staan? De goedkoopste vliegtickets Hongarije vind je op CheapTickets.nl!

Auto huren in Hongarije?

De mooiste roadtrip maak je in Hongarije! Boek daarom ook je huurauto op CheapTickets.nl! Voor het gemak stippelden we meteen een voorbeeldroute voor je uit.

Praktische info Hongarije ✈

Gemiddelde prijs *
€190
Populaire luchthavens in Hongarije
Budapest Liszt Ferenc International Airport (BUD), Debrecen International Airport (DEB)
Vertrekluchthavens in Nederland
Amsterdam Airport Schiphol (AMS), Eindhoven Airport (EIN), Eelde Airport (GRQ), Maastricht Aachen Airport (MST), Rotterdam The Hague Airport (RTM), Veldhoven Airport (ZVH), Arnhem Airport (QAR)
Luchtvaartmaatschappijen **
AIR FRANCE (AF), AUSTRIAN AIRLINES (OS), BRUSSELS AIRLINES (SN), KLM (KL), LOT POLISH AIRLINES (LO), LUFTHANSA (LH), SWISS (LX), WIZZAIR (W6)
Afstand
1171 km (Amsterdam - Boedapest)
Gemiddelde vluchttijd
2:01:27 (Amsterdam - Boedapest)
Lokale munteenheid
Forint
Temperatuur ***
16°C gemiddeld
Tijdsverschil
0.0h (referentietijdzone: Europe/Budapest)

* Gemiddelde prijs in de laatste 18 maanden (excl. boekingskosten voor een retourvlucht vanuit Nederland)

** Luchtvaartmaatschappijen die in de afgelopen 120 dagen vluchten van Nederland naar Hongarije hebben uitgevoerd

*** Source: Average yearly temperature (1961-1990, Celsius) - by country. Lebanese Economy Forum.

Geschiedenis van Hongarije

Het gebied werd rond het begin van onze jaartelling voor het eerst beschreven. Het waren de Romeinen die de regio ten westen van de Donau toevoegden aan hun provincie Pannonia. In de 5e eeuw vielen de Hunnen het gebied binnen en trokken de Romeinen zich terug. Veel volkeren veroverden nadien dit mooie gebied en Hongaren, ook wel Magyaren genoemd, veroverden het in 896. Een eeuw lang waren de Hongaren de schrik van de rest van Europa. Maar na de kroning van Stefan I als eerste christelijke koning van de Hongaren, paste het volk zich aan de omgeving aan. Voor het huidige Hongarije is vooral de val van het IJzeren Gordijn in 1989 belangrijk geweest. Hierna kon het land zich echt ontwikkelen tot de fijne vakantiebestemming die wij nu kennen.

Of vlieg naar...

Tsjechië

Praag

Turkije

Istanbul

Duitsland

Berlijn

Italië

Rome

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl