Cork en de Wild Atlantic Way

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Cork en de ruige westkust van Ierland

In het stadscentrum van Cork vind je talloze musea en 's avonds kan je er heerlijk uit eten en uitgaan.

De Wild Atlantic Way is een sensationele reis van 2500 km langs de westkust van Ierland, voorbij torenhoge kliffen en levendige dorpen en steden, langs verborgen stranden en prachtige baaien. Of je nu de hele route doet of er stukjes van rijdt, het wordt een onvergetelijke ervaring!

Top bezienswaardigheden in Cork en omgeving

Cobh

Vrolijk gekleurde huisjes en een prachtige kerk... je vindt het in het schattige Cobh. Op een half uurtje rijden van Cork ligt dit leuke stadje, aan de zee met prachtige uitzichten. Het staat onder andere bekend als laatste stop van de Titanic.

Kasteel Blarney

In Ierland staan talloze oude kastelen, ook in Cork ontbreken ze niet. Het kasteel van Blarney is prachtig, met mooie tuinen en een geweldige omgeving. Kus tijdens je bezoek de steen van Blarney en je raakt volgens de legende enorm welbespraakt.

Jameson Whiskey

In het land van de whiskey mag een bezoekje aan een distilleerderij niet ontbreken! In Cork kan dat bij de Middleton Distillery, waar Jameson Whiskey gemaakt wordt. Geniet van de tour of doe een proeverij. Gegarandeerd een goede dag.

Food

English Market

Deze overdekte markt wordt ook wel Ierlands meest bekende genoemd. Er wordt van alles verkocht: verse kaas en groenten maar ook het lekkerste brood.

The Oliver Plunkett

Deze gezellige pub heeft ook heerlijke gerechten op de kaart staan, zelfs met avondentertainment. Ga voor de stoofpot of Fish & Chips, krijg je geen spijt van!

De Wild Atlantic Way: enkele hoogtepunten

Ring of Kerry

Ruige eilanden, witte stranden en indrukwekkende bergpassen – de Ring of Kerry neemt je adem weg terwijl je rondrijdt van de woeste kust naar de aantrekkelijke dorpen en levendige stadjes. Je kunt het allemaal in één dag doen. Maar ons advies is meem je tijd. Geniet van de bezienswaardigheden, verlaat de gebaande paden en zie met eigen ogen waarom deze rondrit een van de populairste in heel Ierland is.

Schiereiland Dingle

National Geographic heeft het ooit 'de mooiste plek op aarde' genoemd. We hebben het over het schiereiland Dingle op Ierlands Wild Atlantic Way. Als je over slingerende landwegen rijdt langs wilde heggen, rietgedekte pubs en onder een eindeloze hemel begrijp je al snel waarom National Geographic hier zo van hield.

Kliffen van Moher

Je maakt de reis naar de Kliffen van Moher waarschijnlijk om twee redenen: de ongelofelijke hoogte van de rotswand en het minstens zo ongelofelijk mooie uitzicht vanaf de top. De Kliffen van Moher zijn 214 meter hoog. Beneden breken de golven, zeevogels tuimelen door de lucht en de kronkelende paden bieden je de ene schitterende foto na de andere.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice