“Bangkok: een warm welkom in Thailand”

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Praktische info

Help! Je staat in Bangkok en je telefoon is leeg. Of je hebt opeens enorme dorst en grijpt automatisch naar de dichtstbijzijnde waterkraan. Maar wat kan er nu eigenlijk wel en niet in Bangkok en wat is handig om te weten? Wij hebben een overzicht voor je.

  • Temperatuur: in de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur ongeveer 32˚C. In de wintermaanden ligt deze rond de 28˚C.
  • Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Bangkok 5 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 6 uur later.
  • Munteenheid: de Thaise Baht (THB).
  • Taal: de officiële taal is het Thai. In de toeristische gebieden kom je in het Engels een heel eind.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Je telefoon opladen

Je telefoon is en blijft natuurlijk een belangrijk ding, zelfs in Bangkok. Goed nieuws: op de meeste plekken laad je je batterij eenvoudig op. Zonder wereldstekker dus.

Eten en drinken

Het eten in Thailand is over het algemeen erg goed. Heb je een zwakke maag? Eet dan niet te pittig. Over het algemeen geldt dat je er goed aan doet nooit ongekookt of vooraf geschild voedsel te eten. Het kraanwater in Bangkok is niet drinkbaar.

Fotograferen

Op bepaalde plekken (en dan vooral in tempels) is het niet toegestaan te fotograferen. Wil je toch een foto maken? Vraag dan vooraf altijd toestemming.

Tempels

De tempels in Bangkok zijn heilig. En dienen dus ook zo behandeld te worden. Trek je schoenen uit, zorg dat eventuele tatoeages bedekt zijn en draag een lange broek en shirt met mouwen. Ook belangrijk: wijs niet met je voeten naar de Boeddha en kniel met je voeten naar achteren.

Het is warm!

Het kan behoorlijk warm zijn in Thailand. Wees goed voorbereid en bescherm je ogen en hoofd goed tegen de zon. Drink veel water (niet uit de kraan).

Zeg nooit nee

Ok, neem dit als toerist maar niet te letterlijk. Maar Thaise mensen zeggen liever geen ‘nee,’ het betekent in hun ogen namelijk gezichtsverlies. Zo kan het zijn dat je aan een local de weg vraagt en diegene je vervolgens doodleuk de verkeerde kant opstuurt. Of per ongeluk de goede kant. Let dus even op als het woord ‘maybe’ wordt gebruikt. In dat geval heeft de persoon in kwestie waarschijnlijk geen idee waar hij/zij het over heeft.

Verkeer rijdt links

Tenminste, dat is wat er in de wet staat. Want als het even beter uitkomt om rechts te rijden, twijfelen de locals er niet aan dit te doen. Thaise mensen zijn misschien wel de meest onvoorzichtige en zorgeloze bestuurders ter wereld. Zou het geloof in reincarnatie er iets mee te maken hebben?

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Bangkok

Zoek je goedkope vliegtickets naar Bangkok in Thailand? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Bangkok.