Vlieg voordelig naar Phuket

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Phuket

Phuket is een eiland tussen de Andamanse Zee en Phuketzee en hoort bij Thailand. Het eiland staat bekekend om de parelwitte stranden, het smaragdgroene water en de relaxte sfeer. Wat mag je écht niet missen en wat moet je weten voor je vertrekt? Wij helpen je een handje!

Bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden op Phuket zijn zeker een bezoekje waard:

Phang Nga Bay
De Phang Nga Bay is een unieke plek. De enorme kalkstenen kliffen die loodrecht uit de smaragdgroene wateren steken geven een heel bijzonder effect. Leuk om te weten is dat het James Bond eiland en Koh Panyee ook in deze baai gelegen zijn.

Het oude stadscentrum
Chinese- en Portugese invloeden schetsen het beeld van het oude stadscentrum. Er zijn goede restaurants, bezienswaardigheden en mooie gebouwen.

Khao Phra Taeo Wildlife Park
Een mooi stuk natuur om te bezoeken is het Khao Phra Taeo Wildlife Park. In het park leven wilde dieren, zoals zwijnen, herten, apen en beren.

Sirinat Nationaal Park
Een ander park is het Sirinat Nationaal Park. In het park liggen een aantal mooie stranden, waarvan Nai Yang Beach en Nai Ton Beach er twee zijn. Flora en fauna zijn ook te vinden in de vlindertuin met tropische vlinders en het aquarium met verschillende soorten zeedieren.

Duiken en snorkelen
Eén ding mag niet ontbreken aan een bezoek aan Phuket: duiken en/of snorkelen. De eilanden Similan Islands, Coral Island en Bon Island zijn mooie eilanden om te snorkelen. Banana beach is een wat lastiger plekje om te vinden maar meer dan de moeite waard.

Cultuur
Op het eiland zijn een aantal boeddhistische tempels te bezoeken. Twee bekende zijn Wat Chalong en Wat Phra Thong met zijn beroemde gouden Boeddhabeeld. Interessant is ook het museum Phuket Seashell. Dit museum heeft een mooie en waardevolle collectie schelpen.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: het is er het hele jaar door warm met gemiddelde temperaturen van rond de 32°C. Beste reistijd: november – april.
  • Tijdsverschil: in de zomer is het er vijf uur later dan in Nederland, in de winter is dat zes uur.
  • Munteenheid: de Thaise baht (THB).
  • Taal: de officiële taal is Thai. De taal is te onderscheiden in een aantal dialecten. Er wordt (vooral in grote steden en toeristische bestemmingen) redelijk goed Engels gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Phuket. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Phuket leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Phuket

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Phuket? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Phuket

Zoek je goedkope vliegtickets naar Phuket in Thailand? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Phuket.