Bezoek het prachtige, onontdekte noordoosten van Thailand!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Loei

De provincie Loei vind je in het onontdekte noordoosten van Thailand. Mistige bergen, prachtige flora en fauna en je vindt hier nog de echte, authentieke cultuur van de Thai. Een bestemming voor de avonturiers onder ons. Ga op avontuur in de bergen en door de dichtbegroeide bossen, er valt genoeg te beleven en te ontdekken!

Lijkt het je wel wat om het echte, authentieke Thailand te ontdekken? De mooiste bezienswaardigheden hebben we hieronder voor je neergezet.

Op avontuur in Loei

Phu Pha Lom Forest Park

Voor een mooie hike ga je naar het Phu Pha Lom Forest Park! Samen met een gids kan je de berg beklimmen, op zoek naar mooie uitkijkpunten, grotten en een voor de Thai heilige vijver. Je kunt ook een nachtje in het park slapen!

Thai Dam Cultural Village

Voor een authentieke Thaise ervaring kan je een bezoek brengen aan een oude Thaise stam, de Thai Dam mensen. De huizen zijn in de enige echte Thai Dam stijl gebouwd en ook alle gebruiksvoorwerpen van vroeger worden nog steeds gebruikt!

Phu Kradueng Nationaal Park

In dit prachtige park zijn ontzettend veel mooie bossen, watervallen en uitzichten te ontdekken! Bij Pha Lom Sak, een grote klif, is de zonsondergang bijvoorbeeld het mooist te zien. Een van de mooiere watervallen is de Namtok Tat Hong.

Phu Ruea Nationaal Park

Ook in dit Nationale park valt genoeg te zien! Je kunt hier onder andere beren, wilde honden en schildpadden spotten. Het park ligt bovenop een hoge berg, en wat je ook echt tijdens je bezoek aan het park moet beleven, is de zonsopkomst. Echt prachtig!

Phrathat Si Song Rak

Aan de oever van de Man rivier ligt deze prachtige, witte tempel. De bouw van de tempel werd afgerond in 1563 en staat symbool voor de samenwerking tussen 2 koninkrijken. Door samen te werken konden de koninkrijken zich beschermen tegen de Burmese troepen.

Festivals in Loei

Dok Fai Ban Makham Wan Mueang Loei Red Cross Fair

In het centrum van Mueang Loei worden elk jaar (1 - 9 februari) culturele optredens en optochten gehouden. Elk district stuurt afgevaardigden om te laten zien wat ze kunnen. Geniet van de muziek, het dansen en neem meteen een leuke souvenir mee bij één van de kraampjes!

Songkran Festival

Al 400 jaar wordt in Na Haeo het Songkran festival gevierd. Alle dorpelingen helpen met de bouw van een groot vierkant van bamboe en versieren deze met prachtige bloemen. Iedereen die meehelpt krijgt volgens deze traditie een goed jaar, met onder andere een mooie rijstoogst en een goede gezondheid.

Bun Bang Fai Festival

Dit grote, driedaagse festival wordt ook wel het Raket festival genoemd. Er wordt gedanst en muziek gemaakt, maar het hoogtepunt is toch wel op de derde dag, het afschieten van de raketten. De raketten worden oorspronkelijk gemaakt van bamboe en ze kunnen makkelijk een paar kilometer hoog komen!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice