“Bangkok: een warm welkom in Thailand”

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Kalender 2017/18

Plezier maken is voor Thaise mensen een levensstijl. In Thailand vind je dan ook veel jaarlijks terugkerende evenementen die ervoor zorgen dat Bangkok nog levendiger wordt dan anders. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Songkran, Thais Nieuwjaar (april)

Houd je wel van een watergevecht op z’n tijd? Dan kun je tijdens de Songkran je hart ophalen. Tijdens dit drie dagen durende feest worden er massale watergevechten gehouden. Een synoniem voor dit evenement is dan ook het Thailand Water Festival. Het staat symbool voor het zuiveren en verkwikken van je lichaam. Dus: bewapen jezelf met een watergun, ga de straat op en dompel je onder in het gevecht! Zo schoon ging je nog nooit het ‘nieuwe’ jaar in.

Visakha Buddha Bucha (mei)

Eén van de belangrijkste dagen in het Boeddhisme en een eerbetoon aan Boeddha. Deze dag vindt meestal plaats in mei en herdenkt de geboorte, verlichting en het overlijden van Boeddha. Tijdens dit evenement wandelen de Thai driemaal rond een tempel met wierook, kaarsen en bloemen.

Loi Krathong (november)

Het feest van licht en water. Tijdens volle maan laten de Thai duizenden kaarsen te water in een soort van bloemstukje. Een prachtig schouwspel. In deze periode vindt ook het Loi Krathong Lantern Festival plaats. Tijdens dit evenement gaan ruim 10.000 wensballonnen tegelijkertijd de lucht in, die ervoor zorgen dat pech en ongeluk als sneeuw voor de zon verdwijnen. Let wel: het werkt alleen als het vuur van de ballon pas dooft als deze uit het zicht is verdwenen!

Verjaardag van de Koning (december)

Het belangrijkste feest van het jaar. De Thai zijn dol op hun koning en laten dit merken middels een gigantisch feest. Beleef het mee in de straten van Bangkok en probeer het lied Sansuen Phra Baramee eens mee te zingen. In het Nederlands betekent het ‘God redt de Koning’.

Naast de genoemde evenementen vinden er in Bangkok het gehele jaar door diverse festivals plaats. De Thai weten hoe ze feest moeten vieren. Tijd om het zelf te ontdekken!

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Bangkok

Zoek je goedkope vliegtickets naar Bangkok in Thailand? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Bangkok.