Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Noorwegen

Roros

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Roros

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Roros

Roros is een oud mijnwerkersstadje in de Noorse provincie Sør-Trøndelag. De stad is klein – er wonen zo’n 5600 mensen – maar is vanwege de mooie oude gebouwen toch een populaire vakantiebestemming.

Geschiedenis en cultuur

Roros staat vanwege de historische waarde van zijn gebouwen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kerkje en de houten huizen uit de 17e en 18e eeuw in het oude centrum behoren tot de mooiste bezienswaardigheden. Vanwege de geschiedenis is ook de Olafsmijn, niet ver van het stadje – een leuke attractie.

Ook het museum van Roros mag bij een bezoek niet ontbreken. In het Rørosmuseet komt u alles te weten over de geschiedenis, cultuur en natuur van de regio. Zo worden er oude mijnwerkgereedschappen gedemonstreerd en ziet u hoe koper werd gesmolten.

Recreatie

Roros biedt zowel in de zomer als de winter veel mogelijkheden op het gebied van recreatie. Een uitstapje naar het nationaal park is leuk voor het hele gezin. Enkele activiteiten die u in de zomer kunt doen zijn wandelen, varen en picknicken. In de wintermaanden is het stadje een populaire bestemming voor wintersportliefhebbers.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 11,4°C en in januari ongeveer -11,2°C.
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Krone.
  • Taal: de officiële taal is het Noors.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kunt u contact opnemen met de GG & GD of uw huisarts.

Vliegticket Roros

Vliegen met het voordeligste vliegticket naar Roros of een andere leuke vakantiebestemming? Dat kan heel gemakkelijk via CheapTickets.nl. Het aanbod op de website bestaat uit een selectie van de beste vluchten naar steden wereldwijd. Op die manier kunt u supersnel het goedkoopste vliegticket van uw keuze online reserveren.

Of u nu alleen een vliegticket wilt reserveren of op zoek bent naar een compleet verzorgde vakantie, op CheapTickets.nl vindt u altijd wat u zoekt. Hotelovernachtingen en huurauto’s kunnen ook los worden geboekt, zodat u zelf uw reis kunt samenstellen.

Naar Roros vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl