Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Noorwegen

Leknes

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Leknes

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Leknes

Leknes ligt in een prachtige omgeving op Vestvågøy, één van de eilanden van de Lofoten eilandengroep. Het eiland is een echte bestemming voor liefhebbers van natuur en outdooractiviteiten. Leknes zelf is klein – er wonen zo’n drieduizend mensen – maar heeft een eigen luchthaven en genoeg toeristische voorzieningen, zoals hotels en restaurants.

Natuur en outdooractiviteiten

Leknes wordt veel bezocht door natuurliefhebbers. Niet zo gek, want de natuur rondom de stad is echt spectaculair. Het ruige landschap van Vestvågøy bestaat uit steile bergen, fjorden, meren en witte zandstranden. Eén van de fascinerendste natuurverschijnselen is de Middernachtzon.

Leknes biedt een breed scala aan activiteiten. Populaire watersporten zijn duiken en surfen. Een andere populaire activiteit is zwemmen of kajakken met orka’s (van ongeveer oktober tot januari).

Bezienswaardigheden

Leknes is ook een prima startpunt voor bezienswaardigheden in de omgeving. Het Viking Museum in Borg is echt de moeite waard. Hier vind je reconstructies van Vikingschepen en veel gebruiksvoorwerpen uit de tijd van de Vikingen. Of bezoek Nusfjord, een oud vissersdorpje dat vanwege zijn historische waarde op de Werelderfgoedlijst staat.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 12,8°C en in januari ongeveer 0°C.
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Noorse Kroon.
  • Taal: de officiële taal is het Noors.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vliegticket Leknes

CheapTickets.nl maakt het reserveren van een vliegticket naar Leknes heel gemakkelijk. Op de website kun je kiezen uit een geselecteerd aanbod van voordelige vluchten wereldwijd. Op die manier heb je heel snel een goedkoop vliegticket gevonden, zodat je voor de laagste tarieven kunt vliegen. Voor vragen over een vliegreis of hulp bij het online boeken kun je altijd persoonlijk contact opnemen met CheapTickets.nl.

Naar Leknes vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl