Volg je hart en vlieg naar topbestemmingen vanaf Brussels Airport

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegen vanaf Brussels Airport

Brussels Airport is de nationale luchthaven van België. Jaarlijks nemen ongeveer 19 miljoen passagiers hier een vlucht naar meer dan 180 verschillende bestemmingen waaronder populaire steden zoals Barcelona, Lissabon en Boedapest. Maar ook steden buiten Europa, zoals New York en Bangkok zijn gemakkelijk te bereiken via de luchthaven van Brussel.

Met goede treinverbindingen en parkeermogelijkheden is Brussels Airport ook voor de Nederlandse reiziger een ideale optie. Vanaf Rotterdam sta je met de trein al binnen twee uur op Brussels Airport.

Dankzij het grote aanbod is deze luchthaven interessant voor elk type vliegreis. Van zonvakantie en citytrip tot verre rondreis, Brussels Airport is het ideale startpunt voor jouw trip!

Bestemmingen Brussels Airport
Bereikbaarheid Brussels Airport
Faciliteiten Brussels Airport

Bestemmingen Brussels Airport

Bereikbaarheid Brussels Airport

Met de auto naar Brussels Airport

Dankzij de centrale ligging is Brussels Airport makkelijk te bereiken vanuit heel België. Vanaf de Brusselse Ring kan je simpelweg de verkeersborden ‘Brussels Airport’ volgen of je kan het kruispunt A201/Vilvoordelaan te 1930 Zaventem in je GSP invoeren.

Zorg er wel voor dat je op tijd van huis vertrekt, aangezien je zeker tijdens de spitsuren veel verkeersdrukte rond de Brusselse Ring kunt verwachten. Houd dus altijd rekening met extra reistijd.

Kom je iemand wegbrengen? Dat kan vlak voor de ingang van de vertrekhal in de gratis Kiss & Fly zone. Houd er wel rekening mee dat je hier niet te lang mag blijven stilstaan.

Adres Brussels Airport

Kruispunt A201/Vilvoordelaan, 1930 Zaventem

Openbaar vervoer naar Brussels Airport

Geen zin om de auto te nemen? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer. Onder de aankomsthal ligt immers een busstation met verbindingen naar o.a. Antwerpen, Mechelen en Leuven. Met de Brussels Airport Express reis je vanuit Antwerpen van en naar Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid.

Brussels Airport heeft goede treinverbindingen met Nederland. Er zijn verschillende opties.

  • IC Nederland: 13 keer per dag naar Amsterdam en 4 keer per dag naar Den Haag, via Breda en Rotterdam - met vele aansluitingsmogelijkheden in Nederland.
  • Thalys: 14 keer per dag aan hoge snelheid vanuit Brussel of Antwerpen naar Rotterdam en Amsterdam.
  • Eurostar: 3 maal per dag aan hoge snelheid vanuit Brussel naar Rotterdam en Amsterdam.

Parkeren bij Brussels Airport

Parkeren op wandelafstand van de terminal

Met P1, P2 en P3 zijn er maar liefst 10.000 parkeerplaatsen op minder dan 5 minuten wandelen van de terminal.
Je kan zonder reservering binnenrijden. Wil je zeker zijn van je parkeerplaats? Reserveer je plek vooraf.
Op alle parkeerplaatsen zijn bagagetrolleys aanwezig. Zo hoef je niet met je koffers en tassen te sjouwen.

Parkeerplaatsen voor mensen met een handicap vind je dichtbij de uitgang van de parkeerplaats. Alleen gebruiken als je een gehandicaptenparkeerkaart hebt, natuurlijk.

E-car opladen? Dat kan op de parkeerplaatsen met laadpalen. Die vind je op verschillende plaatsen op de parkeerplaatsen P1, P2 en P3.

Faciliteiten Brussels Airport

Shops, Restaurants en Bars

De luchthaven van Brussel doet er alles aan om het passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom zijn er in de Airport Terminal, Pier A en Pier B verschillende winkeltjes, bars en restaurants te vinden. Het is nu ook mogelijk om van te voren online te shoppen en de bestelling later in de winkel op te halen. Met zoveel mogelijkheden moet je goed op de tijd letten, anders mis je jouw vlucht nog!

Extra service

Wil je jouw reis nog makkelijker beginnen? Bekijk dan de mogelijkheden voor de Fast Lane bij de security check. Daarnaast kun je ook een plek in de Diamond lounge boeken zodat je extra comfortabel op de luchthaven kan wachten.

Airlines vanaf Brussel

Vanaf Brussel kun je vliegen met 60 verschillende airlines. Populaire airlines zijn Brussels Airlines, Air Belgium, Ryanair, Lufthansa, Vueling, TUI Fly, Turkish Airlines, British Airways, KLM, Easyjet, Emirates en Etihad Airways.

Vluchten vanaf Brussels Airport

Wordt Brussels Airport in Zaventem de vertrekplaats van jouw droomvakantie? Dan neem je best een kijkje op CheapTickets.nl. Wij verzamelen de informatie van alle vluchten vanuit Brussels Airport in onze database, zodat je direct alle opties kan vergelijken. Op deze manier vind je direct de meest interessante vliegtuigtickets. Handig, niet?

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice