Vlieg met Etihad Airways voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Vliegtickets Etihad Airways

Etihad Airways is een van de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De maatschappij werd opgericht in 2003 en is op dit moment de tweede luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, na Emirates.

Lees meer over:

's Werelds beste inflight entertainment 2019 - World Travel Awards

Midden-oosten beste cabine personeel 2019 - World Travel Awards

's Werelds beste inflight entertainment 2019 - World Travel Awards

Skytrax: 4 sterren
Skytrax World Airline Awards

Over Etihad Airways

1. Hoge kwaliteit service

2. Etihad Guest spaarprogramma

3. Luxe hoofdsteun

Met Etihad's 102 vliegtuigen vlieg je naar 84 bestemmingen
in wel 49 landen.

Vliegen in tijd van COVID-19

Etihad Airways stelt de veiligheid van passagiers voorop en past zich daardoor aan aan de huidige situatie. Ze bieden het volgende aan om jouw reis zo goed mogelijk te laten verlopen.

Flexibel boeken

Etihad Airways begrijpt heel goed dat je je ticket met zoveel mogelijk flexibiliteit en vrijheid wilt boeken. Daarom kan je als je boekt voor 31 augustus 2020 gratis wijzigen. Je bent vrij om een nieuwe datum en/of bestemming te kiezen (het tarief verschil moet wel betaald worden). Zo boek je met een gerust hart bij Etihad Airways.

PCR tests

Het ruime netwerk van Etihad Airways biedt de mogelijkheid om bestemmingen te ontdekken in tijd van COVID-19. Om het risico te beperken is het vanaf 1 augustus 2020 verplicht om een negatief resultaat van een PCR test te laten zien voor het boarden. Dit resultaat mag niet ouder dan maximaal 96 uur voor vertrek zijn. Kinderen onder de 12 jaar en mensen met lichte en ernstige handicaps zijn vrijgesteld van PCR-tests.

Wellness Ambassadors

Etihad Airways zet comfort en veiligheid op de eerste plaats. Om passagiers zo gerust mogelijk te stellen, hebben ze Wellness Ambassadors aangesteld. Deze Ambassadors staan klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Ook zorgen zij ervoor dat alle maatregelen bij het boarden en vliegen worden nageleefd.

Maatregelen

Om het vliegen met zo min mogelijk risico te laten verlopen, neemt Etihad Airways de nodige maatregelen. Zo worden alle vliegtuigen grondig gereinigd voor vertrek en zijn ze voorzien van HEPA filters die 99% van de microdeeltjes in de lucht opvangen. Het is voor personeel en passagiers verplicht om een mondkapje te dragen aan boord. Ook worden er wellness kits uitgedeeld met handgel, handschoenen en een mondkapje.

Bekijk in het filmpje hieronder hoe het vliegen met Etihad Airways er op dit moment uitziet.

Economy Class van Etihad Airways

Uiteraard kun je kiezen voor Economy Class. Bij Etihad weet je dan zeker dat je extra beenruimte hebt in vergelijking met andere maatschappijen en dat je stoel aan de zijkant handige hoofdsteunen heeft,

Business Class van Etihad Airways

De volgende upgrade in luxe is Business Class, maar daar houdt het niet op. Wil je nog meer luxe en gemak ervaren, dan is First Class een goede optie. Het summum van luxe ervaar je alleen aan boord van een van de tien Airbus A380-vliegtuigen.

The Residence van Etihad Airways

Boek je een zitplaats in The Residence, dan krijg je een eigen suite, met slaapkamer en zitkamer. Heb je er ooit van gedroomd om te douchen aan boord van een vliegtuig? In The Residence is dit mogelijk.

Bagageregels van Etihad Airways

Hoe zwaar mag je koffer zijn? En mag je eigenlijk wel een accessoire naast je handbagage meenemen? Logische vragen! Daarom helpen wij je vast een eindje op weg. Scheelt je straks een hoop inpakstress. Tip: kijk voor je vertrek ook even op de website van Etihad Airways zelf, bagageregels veranderen namelijk regelmatig.

Handbagage

Als je met Etihad vliegt mag je natuurlijk handbagage meenemen. Het verschilt per klasse hoeveel dit is. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 7 kg. Daarnaast mag je een persoonlijk item zoals een handtas of laptop meenemen met een maximaal gewicht van 5 kg.

In de Business Class en First Class mag je 2 stuks handbagage meenemen, deze mogen bij elkaar maximaal 12 kg zwaar zijn. ersoonlijk item zoals een handtas of laptop meenemen met een maximaal gewicht van 5 kg.

De maximale van afmetingen van de handbagage mag niet groter zijn dan 56 x 36 x 23 cm. Het persoonlijke item mag niet groter zijn dan 23 x 39 x 19 cm.

Ruimbagage

Ruimbagage mag bij Etihad niet zwaarder zijn dan 23 kg per koffer als je in Economy Class (afhankelijk van het tarief) vliegt. Je mag het toegestane gewicht wel verdelen over meedere koffers. Voor Business class passagiers geldt een limiet van 40 kg en voor First Class 50 kg. Let wel op: een koffer mag maximaal 32 kg wegen. Is je koffer te zwaar, dan kan deze vervoerd worden met Etihad Cargo. De maximale afmeting van ruimbagage is 72 x 90 x 45 cm.

Ga naar de uitgebreide pagina over Bagage.

Vliegen met Etihad Airways: wat je verder nog moet weten

Check-in bij Etihad Airways

Bij Etihad Airways kun je snel en makkelijk inchecken op verschillende manieren. Zo kun je vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek online inchecken. Je elektronische boarding pass ontvang je op je smartphone of tablet. Natuurlijk is het ook mogelijk om op de luchthaven bij een incheckbalie in te checken. Ga naar de uitgebreide pagina over inchecken.

Vliegen als je zwanger bent

Je kunt vliegen terwijl je zwanger bent, al wordt geadviseerd dit niet meer te doen vanaf 28 weken zwangerschap.
Als je na de 28e week toch wilt vliegen heb je een doctors verklaring nodig. Als je meer dan 37 weken zwanger bent, wordt je niet meer toegelaten in het vliegtuig.

Als je zwanger bent van een tweeling zijn de regels nog wat strenger. Dan mag je vanaf week 33 al niet meer vliegen.
Ook wordt afgeraden te vliegen in de eerste week na de bevalling, zowel voor moeder als baby. Wij adviseren je voor de zekerheid een arts te raadplegen indien je twijfelt of het veilig genoeg is. Bij complicaties moet je altijd een doktersverklaring kunnen tonen. Bij zwangerschap van een meerling wordt sowieso geadviseerd eerst een arts te raadplegen.

Speciale assistentie

Heb je assistentie nodig op de luchthaven? Denk aan een rolstoel, een begeleider? Of wil je je eigen rolstoel, hulphond of medische apparatuur aanmelden? Belangrijk is om dit zo vroeg mogelijk aan te vragen. Dit kan in je eigen boeking aangeven.

Speciale maaltijden

Het kan natuurlijk zijn dat je religieuze of speciale dieetwensen hebt, waardoor je de standaardmaaltijden liever afslaat. Met Etihad Airways heb je een ruime keuze aan speciale maaltijden die je tot uitelijk 24 uur van te voren kunt aanvragen. Daarnaast zijn alle maalyijden aan boord Halal en is er altijd een vegetarische optie. Deze maaltijden hoef je dus niet speciaal aan te vragen.

Vliegen met huisdieren

Etihad heeft strenge regels voor het vliegen met je huisdier. Deze zijn aan verandering onderhevig. Daarom raden we je aan om de pagina van Etihad Airways te bekijken voor de meest accurate informatie.
Etihad Airways: reizen met een huisdier


Check gelijk of Etihad Airways nu speciale aanbiedingen heeft op jouw bestemmingen.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice