Vlieg met Air Canada voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Informatie over Air Canada

Air Canada is de nationale luchtvaartmaatschappij van het Noord-Amerikaanse land Canada. Op de staart van de vliegtuigen zie je dan ook het karakteristieke Canadese esdoornblad, uitgevoerd in het rood en met 11 punten. De onderneming is gestart in 1936 door de Canadese overheid. Door de enorme afstanden in het land was er vooral behoefte aan binnenlands luchttransport.

Air Canada is vandaag de dag een groot bedrijf in de branche en vliegt met een vloot van 172 vliegtuigen op 350 bestemmingen. Er werken maar liefst 42.000 mensen bij deze luchtvaartmaatschappij. De maatschappij opereert vanaf alle grote vliegvelden in het land: Montreal, Calgary, Toronto en Vancouver.

In principe biedt Air Canada vluchten aan over de hele wereld, maar de focus ligt vooral op de VS en Azië. Ook op het gebied van luchttransport is het bedrijf zeer actief, onder de namen Air Canada Cargo, Express en Rouge. Na een moeilijke periode in de beginjaren van de 21ste eeuw, waarbij zelfs een faillissement dreigde, heeft de luchtvaartmaatschappij zich goed herpakt en er vond een drastische reorganisatie plaats.

Vanaf 2013 is mede hierdoor de winst ieder jaar gegroeid. Het hoofdkantoor van Air Canada is te vinden in Montreal. Het gebouw met 7 verdiepingen wordt ook wel la Rondelle genoemd. Dat is Frans voor een puck, de harde zwarte schijf uit het ijshockey. Wie regelmatig een vlucht maakt met deze maatschappij zal het opgevallen zijn dat de uniformen van het cabinepersoneel in 2017 zijn gewijzigd. In verband met het 80-jarige bestaan werd voor een compleet nieuwe lijn gekozen.

Aanbiedingen van Air Canada

Vlieg met Air Canada en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Air Canada? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Air Canada >>

Vliegen met Air Canada

Al bekend met het frequent-flyer programma van Air Canada? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Air Canada.
Meer voordelen van Air Canada >>

Inchecken

Als je vliegt met Air Canada kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Air Canada >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Air Canada? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Air Canada >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice