Vlieg voordelig naar Alexandria

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Alexandria

Alexandria ligt in het uiterste noorden van Egypte, aan de Middellandse Zee. Deze voormalige hoofdstad is met meer dan vier miljoen inwoners één van de grootste steden van het land. Alexandria heeft mooie plaatsen om te zwemmen, historische gebouwen en interessante musea waar je meer te weten komt over de cultuur.

Cultuur en geschiedenis

Alexandria heeft aan zijn lange geschiedenis nog bijzondere schatten uit de oudheid overgehouden. Verschillende moskeeën, tempels en het Romeins amfitheater zijn daar mooie voorbeelden van. Of neem een duik in het verleden en bezoek de catacomben van Kom el-Shukafa uit de Grieks-Romeinse periode.

Het Grieks-Romeins Museum is een belangrijk museum met archeologische vondsten en kunstvoorwerpen uit de Grieks-Romeinse periode. Loop ook even binnen bij het Hydrobiological Museum, waar je meer te weten komt over het lokale marine leven.

Zon, zee en strand

Alexandria is ook als badplaats heel aantrekkelijk. Vanwege de warme temperaturen trekken veel bezoekers naar de stranden van de stad. Dit is de ideale plaats om te relaxen, zonnen en zwemmen. Alexandria heeft ook een fascinerende onderwaterwereld, waardoor snorkelen en duiken erg populair zijn.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli ligt tussen de 22,7°C en 29,6°C en in januari tussen de 9,3°C en 18,6°C.
  • Tijdsverschil: het is er één uur later dan in Nederland.
  • Munteenheid: de nationale munt is het Egyptische pond (EGP).
  • Taal: de officiële talen zijn het Arabisch, het Frans en het Engels.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vliegticket Alexandria

Vlieg met CheapTickets.nl zo goedkoop mogelijk naar Alexandria en vele andere leuke bestemmingen over de hele wereld. Boek direct online een voordelige vlucht of compleet verzorgde vliegvakantie!

Online boeken op CheapTickets.nl gaat eenvoudig en snel. De website is bovendien altijd actueel, waardoor je direct gebruik maakt van de beste aanbiedingen en deals.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Alexandria

Zoek je goedkope vliegtickets naar Alexandria in Egypte? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Alexandria.