Een weekendje weg
48 uur in Florence

Kunst, kunst en nog een kunst

Jouw weekend naar Florence begint hier

Kunst, kunst en nog een kunst, daaruit bestaat het Italiaanse Florence. De hoofdstad van Toscane staat vol met prachtige kunstwerken en architectuur uit de Renaissance, gemaakt door bijvoorbeeld Brunelleschi en Michelangelo. Bewonder ze in levenden lijve tijdens een weekendje Florence!

Waar te beginnen? Wij nemen je voor 48 uur mee langs de hotspots en verborgen plekken van deze stad. Zo begin je jouw weekend Florence goed voorbereid. Wel zo handig!

Dag 1 - Overdag
Een goede dag begin je met een goed ontbijt. En waarom niet meteen met een mooi uitzicht op de stad? Bij Finisterrae (Piazza di Santa Croce 12) kan het! Zorg wel dat je trek hebt in een zoet ontbijt, je kunt hier de lekkerste éclairs eten, uit eigen bakkerij. Enjoy!

Dag 1 - Avond
En nu hoog tijd om de toeristenattracties even te vermijden, op zoek naar een restaurantje! Trattoria Sostanza (Via della Porcellana 25) staat hoog aangeschreven bij de locals, en je vindt er dus ook niet zoveel toeristen. Proef de kip met boter, waarschijnlijk het lekkerste wat je ooit at!

The next day...

De tweede en laatste dag alweer. De tijd gaat zo snel! Voor het tweede ontbijtje van dit weekend gaan we naar Giubbe Rosse (Piazza della Repubblica 13r), een gezellig cafeetje slash galerij waar je prima kunt ontbijten. Smakelijk!

Dag 2 - Overdag
Galleria dell'Accademia is wederom een bekend museum, deze keer omdat je hier naartoe moet als je de David van Michelangelo met eigen ogen wilt zien. En dat wil je. De replica op Piazza della Signoria is namelijk lang niet zo mooi. Maar ook voor een goede portie Renaissancekunst is dit museum een must!

Dag 2 - Avond
Nog een fijne trattoria voor avondeten is Cantinetta Antinori (Piazza Antinori 3), midden in het oude centrum van Florence. Van origine maken en verkopen de eigenaren hun eigen wijn, maar ook het eten is fenomenaal. Voor de lekkerste pasta's en soepen is dit the place to be, zeker onder het genot van één van de zelfgemaakte wijnen!

Weekend naar

vanaf

  1. Amsterdam
  2. Brussel
  3. Düsseldorf
  4. Eindhoven
  5. Rotterdam
Meer dan 30.000 verhuurlocaties

Maak je reis compleet

Auto huren?

Laagste prijsgarantie

Maak je reis compleet

Hotel boeken?

Als je die ene deal niet wilt missen

Vliegtickets FlorenceAndere vluchten