Een weekendje weg
48 uur in Rome

Alle wegen leiden naar (een weekendje) Rome

Jouw weekend naar Rome begint hier

Rome, de stad waar de Romeinen eeuwen geleden in volle glorie leefden. En dat is nu nog duidelijk te zien. Je kunt in Rome in de rondte blijven kijken naar alle pracht en praal, terwijl je natuurlijk met een overheerlijke Gelato in je hand staat. In Rome kom je aan kunst en cultuur niet te kort. En op elke hoek van de straat vind je de kleinste maar fijnste restaurants... Ga en ontdek zelf wat Rome jou te bieden heeft!

Waar te beginnen? Wij nemen je voor 48 uur mee langs de hotspots en verborgen plekken van deze stad. Zo begin je jouw weekend Rome goed voorbereid. Wel zo handig!

Dag 1 - Overdag
Hoe start je de dag nu beter dan met een échte Italiaanse panino? Precies, dit moet je gewoon eten als je in Italië bent. Bij Mordi e Vai eet je de lekkerste broodjes met pulled pork, artisjokharten met spinazie, home made meatballs in tomatensaus of gegrilde vis. Een goeie start voor je Italiaanse avontuur! Hierna heb je meer dan genoeg energie om de stad te verkennen.

Dag 1 - Avond
Dat je in Rome lekker kunt eten dat weten we allemaal wel. Maar wat is nou echt een toprestaurant waar je voor een goeie prijs het lekkerst eet? Aangezien je vlakbij het Pantheon bent, ga je naar Armando al Pantheon. Het ligt in een toeristische buurt, maar hier weten ze hoe het moet! Laat het (saaie) interieur je niet afschrikken... Het gaat immers om wat er op je bord ligt!

The next day...

Tijd voor je tweede dag in deze bruisende stad! En die begin je met een ontbijtje bij Panino Rico. Aan broodjes en goeie koffie geen tekort! Dit is trouwens de ideale locatie. Want je kunt vanaf hier, als je goed kijkt, de Trevi fontein al zien. Zorg dat je wat kleingeld van je ontbijt overhoudt om in de Trevi Fontein te gooien voor een wens.

Dag 2 - Overdag
Als je van de (soms echt wel drukke) Trevi Fontein richting de rivier loopt, zie je Vaticaan Stad al liggen. Trek hier gerust een dag voor uit. Bezoek 's ochtends het gebouw met de grote koepel, de wereldberoemde St. Pietersbasiliek.

Dag 2 - Avond
Bij D'Arcangelo's maken ze de beste gnocchi van de stad. Wauw, boterzacht! Ook kun je hier terecht voor andere typisch Italiaanse gerechten. Gestoofd vlees bijvoorbeeld. Óf probeer de gefrituurde rijstballen met mozarella. Eet u smakelijk!

Weekend naar

vanaf

  1. Amsterdam
  2. Brussel
  3. Düsseldorf
  4. Eindhoven
  5. Rotterdam
Meer dan 30.000 verhuurlocaties

Maak je reis compleet

Auto huren?

Laagste prijsgarantie

Maak je reis compleet

Hotel boeken?

Als je die ene deal niet wilt missen

Vliegtickets RomeAndere vluchten