Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Griekenland

Heraklion

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Overzicht Heraklion, Kreta
Amsterdam-Heraklion

Je ticket naar Grieks verleden én witte stranden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Heraklion

De antieke oudheid komt wel heel dichtbij als je voor vliegtickets naar Heraklion kiest. Heraklion is de hoofdstad van Kreta en valt daarmee onder Griekenland. De stad ligt aan de noordkust van het grote eiland, direct aan de Egeïsche Zee.

In Heraklion ga je zonder moeite 5500 jaar terug in het verleden. Waan je even in de Minoïsche tijd en bezoek de bijzondere opgravingen. Of ga naar de Venetiaanse haven en kijk toe hoe de moderne jachten en de fraaie Griekse vissersbootjes afwisselend komen binnenvaren. In het centrum van de stad valt echter ook van alles te zien. Ga gewoon de gezellige straten in en verdwaal in het hart van Heraklion. Grieken zijn passionele mensen. En dat merk je meteen als je een van de vele festivals of evenementen bezoekt. Vooral christelijke feestdagen worden in Heraklion met overgave gevierd en het is heel bijzonder om die te kunnen bijwonen. Ben je niet zo van de religieuze feestdagen? Ga dan naar het Zomerfestival of de wijnfeesten. Het is er gezellig én je komt echt in contact met de lokale bevolking. Heraklion heeft een mediterraan klimaat met warme zomers, zachte winters en fijne temperaturen in het voor- en najaar. Dat betekent dat je de stad het hele jaar door kunt bezoeken!

Activiteiten

Wandel langs de oude haven, bezoek de lokale markt, de prachtige Morosini fontein en de bijzondere kerken Agios titos en Agios Minas. En vanuit deze stad vertrekken dagelijks lijnbussen naar de leukste bestemmingen op het eiland Kreta. Een ideaal startpunt voor uw Griekenland vakantie!

 • Temperatuur: gem. 29° in de zomer, 14 ° in de winter.
 • Tijdsverschil: in Heraklion is het 1 uur later
 • Munteenheid: de euro
 • Taal: Grieks
 • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
 • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kunt u contact opnemen met de GG & GD of uw huisarts.

Wat is er te doen in Heraklion?

In de grootste stad van Kreta valt van alles te beleven. Geniet in het oude centrum en trek een aantal uurtjes uit om de opgravingen te bekijken. Natuurlijk mag je de fraaie haven ook niet missen. Bereid je voor op het avontuur en scoor jouw vliegtickets Heraklion op CheapTickets.nl.

 • Venetiaanse haven
  Rond 1200 kwam Heraklion in handen van de Venetianen en daar zie je nu nog steeds de sporen van. Het mooiste voorbeeld is de elegante haven. In het noordelijke deel van de haven zie je het fort, terwijl aan de zuidkant het arsenaal te vinden is. Hier werden in vroeger tijden de schepen gebouwd en gerepareerd. Vandaag de dag kom je in de haven vooral moderne jachten tegen, maar ook de typisch Griekse vissersbootjes ontbreken niet.

 • Knossos
  Knossos is de bekendste attractie van Kreta en het gaat hier om opgravingen. Deze archeologische site ligt iets ten zuiden van Heraklion en het was vroeger de belangrijkste stad van het eiland. De plaats is meer dan 3500 jaar oud en het paleis van Minos is wereldberoemd. Het beslaat een oppervlakte van maar liefst 22.000 vierkante meter. Als je hier rondloopt, proef je nog echt iets van de glorie van de Minoïsche tijd.

 • Morosini-fontein
  Op het Leeuwenplein midden in Heraklion staat de Morosini-fontein. Het is een van de oudste bezienswaardigheden van de stad en het is wonderlijk genoeg bewaard gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument staat er al vanaf 1628, maar het doel was in die tijd vooral praktisch: de fontein was nodig voor de drinkwatervoorziening. Natuurlijk zijn de leeuwen typisch voor het bouwwerk, maar op het bassin zie je ook allerlei bijzondere beelden die verwijzen naar de Griekse mythologie.

 • Archeologisch museum van Heraklion
  In de collectie van het Archeologisch museum kun je allerlei voorwerpen bewonderen die in de oudheid zijn achtergelaten in Heraklion en omgeving. Bijzonder om te zien, vooral wanneer je je realiseert dat de meeste dingen pas in de vorige eeuw gevonden zijn. In het museum zie je veel stierenkoppen en allerlei uitvoeringen van de slangenkoningin. Beide beeltenissen werden volop gebruikt in de Minoïsche kunst. Vind je het mooi? In de vele toeristische winkeltjes kun je zelf zo'n slangenkoningin of stierenkop aanschaffen!

 • Kerk van St. Titus
  Oorspronkelijk stond op deze plek een Byzantijnse kerk die later in gebruik werd genomen als moskee. Vandaag de dag is de Grieks-orthodoxe St. Titus kerk hier gevestigd. De kerk is genoemd naar Titus, een van de discipelen die met de apostel Paulus samenwerkte. Het gebouw is overdag geopend voor bezoekers, maar vaak tijdens de heetste uren van de dag gesloten. Als je het ritme van de Grieken overneemt, ga je midden op de dag natuurlijk ook liever in de schaduw relaxen.

Topevenementen in de stad

Ben jij in de zomermaanden in Heraklion? Dan zit je zeker goed! Van begin juli tot half september is er iedere dag wel iets bijzonders te beleven in Heraklion.

 • Zomerfestival Heraklion
  Dit spektakel begint in juli en loopt door tot en met september. Je kunt dus bijna drie maanden lang genieten van muziek, theater en dans. En alsof dat niet genoeg is, zijn er dan ook nog verschillende interessante tentoonstellingen. Dat wordt een heerlijke zomer!

 • Herdenking van de opstand in 1821
  In april wordt in Heraklion de opstand herdacht tegen het Ottomaanse Rijk. Dit was het begin van de onafhankelijkheidsstrijd die het eiland uiteindelijk zou bevrijden van de Ottomaanse overheersing. Ben je benieuwd hoe het er ten tijde van de opstand aan toeging? Daar kom je snel achter, want veel gebeurtenissen worden nagespeeld in de stad.

 • Wijnfeesten Heraklion
  Ben je september in Heraklion dan heb je geluk. Dit is namelijk hét perfecte moment om hier te genieten van een heerlijk glas wijn. De wijnboeren uit de omgeving komen dan naar de stad om iedereen te laten proeven van hun heerlijke product. Natuurlijk zijn deze wijnfeesten niet compleet zonder traditionele dans en muziek.

 • Heilige Week
  In de week voor Pasen vinden er in Heraklion allerlei processies en plechtigheden plaats, net als in de rest van Griekenland. Kenners zijn het er wel over eens dat de bijzondere sfeer die er rond Pasen heerst, eigenlijk niet te beschrijven valt. Er is maar één oplossing: boek vliegtickets Heraklion en ontdek het zelf!

Goedkoop vliegticket Heraklion

Wilt u op vakantie naar Heraklion of een andere plaats in Griekenland en niet te veel uitgeven aan uw vliegticket? Op CheapTickets.nl vindt u razendsnel goedkope vluchten naar Griekenland. Het enige wat u hoeft te doen, is de gegevens (data, bestemming) in het zoekvenster en u ziet direct alle maatschappijen die op Heraklion vliegen. Zo ontdekt u meteen de goedkoopste aanbieder! Simpeler kan het niet. Welkom op CheapTickets.nl.

Geschiedenis van Heraklion

Omdat Heraklion zo dicht bij het oude paleis van Knossos ligt, vermoeden historici dat hier in die tijd (2000 jaar voor Christus) misschien al een belangrijke havenstad was. Daar is alleen geen archeologisch bewijs voor. Zeker is wel dat de huidige stad in 824 is gesticht door moslims, onder leiding van Abu Hafs Umar. Hij noemde zichzelf de eerste emir van Kreta. Hierna werd de stad veroverd door de Venetianen die weer verslagen werden door de Ottomanen. Kreta maakte vervolgens lange tijd deel uit van Ottomaanse Rijk. Pas in 1913 werd Heraklion samen met de rest van het eiland weer onderdeel van het Griekse Koninkrijk.

Naar Heraklion vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl