Lesbos: Zon, zee en strand!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Lesbos

Lange zandstranden, dolfijnen in de zee en pittoreske stadjes. Je vindt het allemaal op Lesbos. Op Lesbos, ook wel Lesvos genoemd, kun je genieten van relaxte strandvakanties. Maar ook actieve vakanties en stedentrips zijn leuk op dit veelzijdige eiland! Bovendien is het weer altijd lekker. Waar wacht je nog op? Ontdek Lesbos!

Coronavirus reisadvies Lesbos

Kun je reizen naar Lesbos? En wat is er open op locatie? Bekijk ons actuele reisadvies voor Griekenland met een overzicht van Covid-19 restricties.

Hoe vlieg ik naar Lesbos?

Lesbos is een Grieks eiland voor de kust van Turkije. Mytilene is de grootste stad van het eiland. Hier bevindt zich ook een luchthaven. Soms kan het goedkoper zijn om naar andere plekken in Griekenland te vliegen en vervolgens door te reizen naar Lesbos, bijvoorbeeld met een veerpont. Vanaf Athene doet de veerpont er ongeveer 12 uur over naar het eiland. Deze boottochten zijn meestal ’s nachts, zodat je gewoon lekker kunt slapen. In de zomer zijn er snellere veerponten die 6 tot 9 uur over de route doen. Vanaf Vathi op Samos doet de veerpont er ongeveer 7 uur over.

Tips voor jouw roadtrip op Lesbos

Mytilene is een echte trekpleister op Lesbos. Maar behalve deze hoofdstad heeft Lesbos nog veel meer bijzondere bestemmingen om te ontdekken. Je kunt het eiland het beste ontdekken als je een rondreis maakt. Dit kan goed met een huurauto, bijvoorbeeld vanuit Mytilene. De volgende bestemmingen en bezienswaardigheden mag je niet missen!

De mooiste stranden van Lesbos

Lesbos heeft een aantal leuke stranden. Het eiland heeft zandstranden, bijvoorbeeld bij Petra en Vatera. Maar er zijn ook kiezelstranden op het eiland, zoals bij Molyvos. Hier kun je mooie stenen zoeken, maar trek wel waterschoenen aan! Andere leuke stranden zijn Eftalou en Sigri.

Molyvos

Het stadje Molyvos, ook wel Mithimna, is erg gezellig en vooral bekend om het mooie kasteel dat uitkijkt over de rode daakjes. Het is één van de best bewaade kastelen in het Middellandse Zeegebied. Het kasteel stamt waarschijnlijk uit de 13e eeuw. Je kunt de binnen- en buitenkant van het kasteel van dichtbij bekijken.

Petra

Het pittoreske dorpje Petra zet zich apart van de andere dorpjes op Lesbos doordat de bevolking hier zelf verantwoordelijk is voor het toeristische succes. Daardoor hangt er een gezellige en gastvrije sfeer. Het kerkje op de heuvel is erg leuk om te bezoeken, net als de oude straatjes en de kustlijn.

Het versteende bos van Lesbos

Wandelen door een groot bos van fossielen. Dat kan op Lesbos. De bomen in dit natuurgebied zijn helemaal versteend doordat ze in het verleden bedekt waren door vulkaanas. Hierdoor kregen de bomen geen zuurstof. De verschillende kleuren worden veroorzaakt door metalen in de steen.

Auto huren op Lesbos?

Lesbos is het eiland bij uitstek voor een roadtrip. Boek daarom ook je huurauto op CheapTickets.nl! Voor het gemak stippelden we meteen een voorbeeldroute over Lesbos voor je uit.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice