Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Oostenrijk

Klagenfurt

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Klagenfurt

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Klagenfurt

Klagenfurt ligt in het zuiden van Oostenrijk en behoort met ruim 90.000 inwoners tot de zes grootste steden van het land. De stad ontstond in de 12e eeuw en heeft aan haar lange geschiedenis nog enkele opvallende bezienswaardigheden overgehouden.

Historische gebouwen

De 'Alte Platz' is de kern van het historisch gedeelte van Klagenfurt. Hier ligt het Oude Raadshuis dat vroeger het Welzer Paleis was. Het gemeentehuis is vooral belangrijk vanwege zijn bijzondere architectuur. Ga ook eens langs bij het Landhuis dat door de Italiaanse architect Antonio Verda werd gebouwd. Hier vallen voornamelijk de vele wapenschilden en schitterende fresco's op.

Europapark

Een leuk uitstapje voor het hele gezin is het Europapark, het grootste amusementspark in Oostenrijk. In dit recreatiegebied is echt van alles te doen. Er is een overdekt zwembad, strand, speeltuin, planetarium en een reptielentuin. Ook indrukwekkend is Minimundus, een park met vele kleine replica’s van wereldberoemde gebouwen.

Een andere populaire attractie in Klagenfurt is het beroemde kasteel van Hochosterwitz, dat volgens velen het mooiste kasteel van Oostenrijk is. Het pad naar het kasteel, dat bovenop een rots ligt, telt maar liefst veertien poorten! Bij het kasteel zijn ook een museum, restaurant, kerk en café gevestigd.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is 26°C en in januari is het gemiddeld 0°C.
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: je kunt overal in Oostenrijk met de euro betalen.
  • Taal: de officiële taal is het Duits.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vliegticket Klagenfurt

CheapTickets.nl biedt jou de mogelijkheid zo voordelig mogelijk naar Klagenfurt te vliegen. Van goedkope vliegtickets tot huurauto's en hotelovernachtingen; CheapTickets.nl heeft altijd de beste deals.

Kijk op de site voor een compleet overzicht van vluchten naar bestemmingen over de gehele wereld! Boek jouw vliegticket snel en eenvoudig online en profiteer direct van de beste aanbiedingen!

Naar Klagenfurt vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Andere vluchten

Andere vluchten naar Oostenrijk

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl