“Pula: het Venetië van Kroatië”

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Pula

Pula heeft ongeveer 70.000 inwoners en ligt in het zuiden van schiereiland Istrië, welke tot Kroatië behoort. Pula behoorde vroeger tot Italië, hierdoor heeft de stad veel Venetiaanse invloeden. Dat is duidelijk te zien als je door de stad loopt! Wat mag je écht niet missen en wat moet je weten voor je vertrekt? Wij helpen je een handje!

Bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden in Pula zijn zeker een bezoekje waard:

Amfitheater
Dit amfitheater is by far dé bezienswaardigheid van de stad. Het theater is in de eerste eeuw gebouwd en is heel goed bewaard gebleven. Het wordt nog steeds gebruikt voor concerten, filmavonden en opera. Er kunnen meer dan 23.000 mensen in!

Tempel van Augustus
De Tempel van Augustus is van bijna hetzelfde kaliber als het amfitheater: iets wat je gezien moet hebben als je Pula bezoekt. Dit is één van de eerste tempels die in onze jaartelling is gebouwd.

Kerk van de heilige Franciscus
De Kerk van de heilige Franciscus stamt uit de 14e eeuw. Deze kerk herbergt een prachtig houten altaar uit de 15e eeuw en het klooster heeft een mooie verzameling muurschilderingen. Andere heilige gebouwen zijn de Kathedraal van de Heilige Maagd Maria, de St. Antoniuskerk en de Kapel van de Santa Maria Formosa, gebouwd in de 6e eeuw na Christus.

Praktische info

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in de zomer is 23°C en in de winter gemiddeld 6°C.
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Kuna.
  • Taal: de officiële taal is Kroatisch. Vooral in de grotere (toeristische) steden wordt ook goed Engels gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam naar Pula. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Pula leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Pula

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Pula? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Pula

Zoek je goedkope vliegtickets naar Pula in Kroatië? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Pula.

Andere vluchten naar Kroatië