Vlieg voordelig naar Addis Abeba

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Abeba

Addis Abeba ligt centraal in Ethiopië en is de hoofdstad van het land. De stad is zowel op politiek als economisch gebied het centrum van het land. Addis Abeba is geen grote toeristische stad, maar heeft vanwege zijn culturele verleden wel een aantal mooie bezienswaardigheden. In die zin heeft de stad alles te bieden: traditionele woningen, theaters, musea en kerken.

Bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden in Addis Abeba zijn zeker een bezoekje waard:

Tiglachin Monument
Dit 50 meter hoge monument uit 1984 is een herdenking aan de Ethiopische en Cubaanse soldaten die zijn gesneuveld tijdens de Ogaden-oorlog tussen Ethiopië en Somalië, en is een kenmerkend beeld van Addis Abeba.

Trinity of Selassie Kathedraal
Deze kathedraal is, op de Kathedraal van Maria van Zion na, het heiligste gebouw in heel Ethiopië. Hier vind je onder andere de graftombe van keizer Hailie Selassie, die door de Rastafari's als de reïncarnatie van Jezus gezien wordt.

Taaka Negest Beata Mariam kerk
Ook het mausoleum van Keizer Menelik II in de Taaka Negest Beata Mariam kerk is een aanrader.

Nationaal Museum
Een museum dat je beslist moet bezoeken is het Nationaal Museum. In dit museum vind je een uitgebreide collectie over de prehistorie en oude en moderne tijden. Het meest bekende stuk is het 3.500.000 jaar oude skelet van ‘Lucy’.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in januari is 24°C en in juli gemiddeld 21°C. Veel uitschieters komen niet voor, de temperatuur ligt het hele jaar tussen de 21°C en 24°C.
  • Tijdsverschil: in de zomer is het één uur later dan in Nederland, in de winter is dat twee uur.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Birr.
  • Taal: de officiële taal is het Amharic. Daarnaast worden er verschillende stamtalen gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam of Rotterdam naar Addis Abeba. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Addis Abeba leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Addis Abeba

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Addis Abeba? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Addis Abeba

Zoek je goedkope vliegtickets naar Addis Abeba in Ethiopië? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Addis Abeba.

Andere vluchten naar Ethiopië