“Ontdek de pracht en praal van het culturele Praag”

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Praag

Praag, een romantische stad met vele hoge torens, autovrije straten en een binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Deze ‘Gouden’ stad is steeds meer in opkomst. En dat is niet voor niets! Het is de ideale plek voor een weekendje weg. Klink al goed hè?

Wat te doen in Praag?

De oude binnenstad staat, zoals eerder gezegd, op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een oud plein (Old Town plein) met vele mooie kerken, die tijdens de Tweede Wereldoorlog goed bewaard zijn gebleven. De kleur van de oranje daken en gele gebouwen komen je vriendelijk tegemoet. Breng een bezoek aan de prachtige Sint Vitus Kathedraal of het plein van de oude binnenstad. Als je nog wat meer bijzondere architectuur wilt zien, gecombineerd met gezellige eettentjes, bezoek dan de buurt Mala Strana. Deze buurt is extra knus tijdens de wintermaanden. Bezoek je Praag met kinderen? Bezorg ze dan een leuk middagje in de dierentuin van Praag.
Meer to do's in Praag >>

Evenementen in Praag

Één van de populairste evenementen in Praag is de Praagse Lente. Al vanaf 1946 zijn er van half mei tot begin juni allerlei concerten in de stad. Hier komen verschillende muziekstijlen aan bod, van klassiek tot jazz. Van plan een bezoekje te brengen aan Praag in de wintermaanden? Ga dan naar de één van de prachtige kerstmarkten. Ze worden ook wel Vánocní Trhy genoemd (dus mocht je die naam ergens tegenkomen, dan weet je dat je goed zit). En voor wat ‘Hollands Schoon’ bezoek je het Dansende Huis met haar bijzondere architectuur. Dit huis is in het beheer van ING.
Bekijk alle evenementen in Praag >>

Praktische info

  • Temperatuur: in de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur ongeveer 19,5˚C. In de wintermaanden ligt deze rond de -0,5˚C.
  • Tijdsverschil: geen tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: de Tsjechische Koruna.

Bekijk alle praktische info >>

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Praag. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Praag leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Praag

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Praag? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Praag

Zoek je goedkope vliegtickets naar Praag in Tsjechië? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Praag.

Andere vluchten naar Tsjechische Republiek