Vlieg voordelig naar Maputo

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Maputo

Mupoto heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners en is de hoofdstad van Mozambique. De stad ligt helemaal in het zuiden van het land, aan de Indische Oceaan. Na de burgeroorlog in de vorige eeuw begon Maputo aan een flinke wederopbouw, waardoor de stad tegenwoordig meer toeristen aantrekt dan ooit.

Portugese kolonie

Maputo is een voormalige Portugese kolonie, wat zijn sporen heeft nagelaten. In de stad zijn nog talrijke gebouwen in Portugese koloniale stijl te vinden. Een mooi voorbeeld daarvan is de Fortaleza, een fort dat door de Portugezen in de 19e-eeuw werd gebouwd.

In het kleine museum komt u meer te weten over de periode dat de stad in Portugese handen was. Ook kunt u hier een kathedraal bezichtigen, de rooms-katholieke kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, die in de 18e-eeuw werd gebouwd.

Musea

Maputo heeft verschillende musea en kunstgalerijen, waaronder een militair museum en een natuurhistorisch museum. Wilt u meer zien van de kunst van plaatselijke kunstenaars? Bezoek dan eens het museum van de kunstenaar Malangatana, die naast schilderijen een aantal beelden heeft tentoongesteld. Ook interessant is het valutamuseum, waar u oude nationale valuta kunt bekijken.

Maputo heeft daarnaast een aantal mooie monumenten die interessant zijn om te bezichtigen. Vergeet daarnaast vooral niet de botanische tuinen en de prachtige stranden van Maputo, waar u prima kunt snorkelen, zwemmen en paardrijden.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is 24°C en in januari gemiddeld 30°C.
  • Tijdsverschil: in de zomer is er geen tijdsverschil met Nederland, in de winter is het er één uur later dan in Nederland.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Metical (MZN).
  • Taal: de officiële taal is het Portugees. Ook worden er Bantu talen gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kunt u contact opnemen met de GG & GD of uw huisarts.

Vliegticket Maputo

Via CheapTickets.nl kunt u direct een voordelig vliegticket naar Maputo kopen. Surf naar de site en in een paar stappen heeft u eenvoudig online uw vlucht geboekt.

CheapTickets.nl is al jarenlang één van de grootste online reisbureaus. We vergelijken de vliegtarieven, zodat u altijd zo goedkoop mogelijk naar uw favoriete bestemming kunt vliegen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Maputo

Zoek je goedkope vliegtickets naar Maputo in Mozambique? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Maputo.

Andere vluchten naar Mozambique