Vlieg voordelig naar Timboektoe

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Timboektoe

Timboektoe (op zijn Frans: Tombouctou) is in de 12e eeuw gesticht. De belangrijkste handel in die tijd was zout, dat werd gehaald uit mijnen in de Sahara.

Timboektoe: stad der geleerdheid

Timboektoe was en is een stad van de geleerdheid. Vroeger hadden veel families eigen boeken en manuscripten over het Islamitische geloof. De boeken en manuscripten zijn goed bewaard gebleven door het gunstige klimaat voor het papier. In de jaren zeventig zijn er initiatieven ontstaan om alles te verzamelen en te conserveren. Alle verzamelde boeken zijn tentoongesteld voor publiek.

Timboektoe op de UNESCO Werelderfgoedlijst

In 2006 is de stad uitgeroepen tot Hoofdstad van de Islamitische cultuur. Mede dankzij deze naam, de bijzondere architectuur en de verzamelingen manuscripten/boeken staat Timboektoe sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Algemene informatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is 38°C en in januari 29°C.
  • Tijdsverschil: in de zomer is het er twee uur vroeger dan in Nederland, in de winter is dat één uur.
  • Munteenheid: West-Afrikaanse CFA-frank.
  • Taal: de officiële taal is het Frans.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vliegtickets Timboektoe

Door jouw vlucht direct online te boeken op CheapTickets.nl vlieg je altijd zo voordelig mogelijk naar Timboektoe. Het aanbod op de site is overzichtelijk, zodat je direct het goedkoopste vliegticket vindt.

CheapTickets.nl is een online reisbureau en prijsvergelijker. Wij bieden jou altijd de beste deals voor vluchten naar bestemmingen wereldwijd, maar hebben ook de laagst mogelijke tarieven voor een huurauto, hotelovernachting of compleet verzorgde vakantie!

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Timboektoe

Zoek je goedkope vliegtickets naar Timboektoe in Mali? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Timboektoe.

Andere vluchten naar Mali