Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Iran

Shiraz

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Je ticket naar de wonderen van de oudheid

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Shiraz

Shiraz ligt in het zuidwesten van Iran en behoort met ruim 1,2 miljoen inwoners tot de grootste steden van het land. De stad kent een lange geschiedenis en een rijke cultuur. Hier herinneren vandaag de dag de moskeeën, paleizen, tombes en musea nog aan. Naast culturele attracties staat Shiraz ook bekend om de vele tuinen en parken.

Historie

Shiraz is een oude stad met vele historische bezienswaardigheden zoals de 9e-eeuwse Vrijdag Moskee, één van de oudste gebouwen in de stad. Ook de tombe van de beroemde Iranese dichter Hafez is een populaire toeristische attractie. Breng ook een bezoek aan het Bagh-e Eram Paleis, dat nu als museum is ingericht.

Shiraz staat bekend om de vele tuinen en fruitbomen. Eén van de mooiste botanische tuinen ligt bij het Bagh-e Eram Paleis. Hier vind je een grote diversiteit aan planten en bloemen. Eén van de oudste tuinen is de Afif Abad tuin.

Cultuur

Wil je een goed beeld krijgen van de geschiedenis van Shiraz? Breng dan een bezoek aan de citadel en het museum. Een leuke manier om kennis te maken met de cultuur zijn de overdekte traditionele bazaars. Op deze drukke markten wordt van alles verkocht: van kleding en levensmiddelen tot goud, zilver en tapijten.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juni is 38°C en in januari gemiddeld 12°C.
  • Tijdsverschil: het is er 2,5 uur later dan in Nederland. Van 22 tot 26 maart: 3,5 uur later en van 22 september tot 29 oktober: 1,5 uur later.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Iranese Rial (IRR).
  • Taal: de officiële taal is het Perzisch. Ook wordt er Koerdisch, Turkmeens en Arabisch gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vliegticket Shiraz

Supergoedkope vliegtickets en speciale aanbiedingen voor Shiraz zijn te vinden op CheapTickets.nl. Op de website vind je een overzicht van de meest voordelige vluchten naar vele topbestemmingen over de hele wereld. Alle beschikbare vluchten zijn direct online te boeken, zodat je altijd zo goedkoop mogelijk kunt vliegen. Bekijk ook meteen het voordeligste aanbod hotels, huurauto’s en complete vliegvakanties.

Naar Shiraz vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Andere vluchten

Andere vluchten naar Iran

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl