Vlieg voordelig naar Mashad

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Mashad

Mashad ligt in het noordoosten van Iran en heeft ongeveer drie miljoen inwoners. Mashad is de heiligste stad in Iran. Eén van de grootste trekpleisters is de graftombe van de 8e kleinzoon van profeet Mohammed. Deze wordt jaarlijks door miljoenen Shiitische pelgrims bezocht.

Graftombe

Om een goed beeld te krijgen van de religieuze geschiedenis van Mashad kun je een bezoek brengen aan het Mashad-Imam-Reza complex. Het enorme complex bestaat uit schitterende moskeeën en de graftombe van Imam Reza, de kleinzoon van profeet Mohammed. Niet alles mag echter door niet-moslims worden betreden en vrouwen dienen een chador te dragen.

Loop in het complex ook even het Museum van Mashad binnen. Naast informatie over het sjiisme en imam Reza vind je er een unieke historische collectie met onder andere belangrijke manuscripten en schilderijen.

Trekpleisters

Andere bezienswaardigheden in Mashad zijn de vele bazaars en de graftombe van Nadir Shah. Leuk voor het hele gezin is het Kooh Sangi Park, met daarin allerlei familieattracties. Of maak een uitstapje naar het nabijgelegen historische plaatsje Tus. Hier vind je de graftombe van Ferdowsi, één van de belangrijkste Perzische dichters.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is 34°C en in januari gemiddeld 7°C.
  • Tijdsverschil: het is er 2,5 uur later dan in Nederland. Van 22 tot 26 maart: 3,5 uur later en van 22 september tot 29 oktober: 1,5 uur later dan in Nederland.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Iranese Rial.
  • Taal: de officiële taal is het Perzisch. Ook wordt er Koerdisch, Turkmeens en Arabisch gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vliegticket Mashad

CheapTickets.nl is één van de grootste aanbieders van online vliegtickets. Naast voordelige vluchten naar Mashad en vele andere bestemmingen vind je op de website hotels, huurauto’s en compleet verzorgde vakanties voor de laagste tarieven. Om goedkoop naar jouw favoriete bestemming te vliegen, kun je op CheapTickets.nl in slechts enkele eenvoudige stappen jouw vlucht of vliegvakantie direct online regelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Mashad

Vliegtickets reserveren tegen mooie bedragen naar Mashad in Iran? Laat CheapTickets.nl jou helpen naar een grandioze vakantieplek. Door ons efficiënte vergelijkingssysteem heb je geheid de laagst geprijsde vliegtickets waarnaar jij op zoek bent.

Door het altijd actuele aanbod aan vliegtickets naar Mashad heb je altijd de mooiste tarieven die je simpel kunt boeken. Jij wilt graag een reis naar Mashad in Iran? Bespreek deze vliegtickets voor een lage prijs. Ga genieten van de zon, natuur en cultuur die Mashad te bieden heeft en kies jouw vliegtickets bij CheapTickets.nl.

Andere vluchten naar Iran