Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Finland

Turku

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Turku

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Turku

Turku ligt in het zuidwesten van Finland aan de Botnische Golf. De stad werd opgericht in de 13e eeuw en is daarmee de oudste stad van het land.

Historie

Vele bezienswaardigheden uit het verre verleden van Turku zijn nog goed bewaard gebleven. Vlakbij de haven ligt één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden: het paleis van Turku dat ongeveer zevenhonderd jaar oud is! Binnenin bevindt zich een museum, waar vele historische voorwerpen worden tentoongesteld. Ook de Romaanse kathedraal uit 1230 vormt, historische gezien, een hoogtepunt.

Cultuur

De cultuur en geschiedenis van Turku zijn ook terug te vinden in de musea. Het Luostarinmäki Handicrafts Museum is een openluchtmuseum, waar oude ambachten worden gedemonstreerd. Benieuwd naar het werk van Finse kunstenaars? Loop dan eens binnen bij het Kunstmuseum van Turku. Voor muziekliefhebbers is er het Sibelius Museum met zijn verzameling oude muziekinstrumenten.

Turku heeft ook een aantal leuke festivals en evenementen. Twee daarvan zijn het Muziekfestival van Turku en het grote rockfestival Ruisrock.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in de zomer is 17°C en in de winter gemiddeld 0°C.
  • Tijdsverschil: het is er één uur later dan in Nederland.
  • Munteenheid: overal in Finland kun je met de euro betalen.
  • Taal: de officiële talen zijn het Fins en Zweeds.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vliegticket Turku

Eenvoudig goedkope vliegtickets naar Turku regelen kan op CheapTickets.nl. In slechts enkele stappen heb je direct jouw vlucht online geboekt. CheapTickets.nl is een online reisbureau en biedt de meest voordelige vluchten naar vakantiebestemmingen over de gehele wereld. Onder het uitgebreide aanbod op de site vind je ook hotels, huurauto’s en compleet verzorgde vakanties. Online boeken maakt lastminute vliegen mogelijk en bovendien profiteer je altijd van de beste deals, want CheapTickets.nl heeft dagelijks vele aanbiedingen.

Naar Turku vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl