Je ticket naar (bijna) altijd zon

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Wat te doen in Valencia

Misschien mogen we het niet zeggen, maar wij vinden Valencia altijd een beetje het Barcelona voor dummies. Of beter nog: het Barcelona voor wie geen zin heeft in een al te grote stad. De binnenstad is bruisend en altijd gezellig. Het strand is breed en nooit overbevolkt en de horeca is om door een ringetje te halen.

Oja, de zon schijnt er bijna altijd met dank aan de locatie van de stad: Valencia ligt in een baai en heeft daardoor meer zonuren dan de meeste (Spaanse) steden. Mocht je nog niet over de streep getrokken zijn, mogen we je dan ook nog vertellen dat Valencia de geboortegrond is van paella en dat je de beste versies van het rijstgerecht hier aan zee eet? Vamos!


Bekijk op deze pagina de insider tips van Barts Boekje voor Valencia. Of bekijk meer informatie:

Bezienswaardigheden in Valencia
Evenementen in Valencia
Praktische info voor Valencia
Last-minute vliegtickets Valencia

Wat is Barts Boekje?

Barts Boekje is een digitaal 'boekwerk' met (shop)tips en adressen, van golden oldies tot kakelvers nieuws, onderverdeeld in categorieën zoals hotels, food en beauty.

Valencia Lounge Hostel

Eerlijk gezegd? Valencia blinkt gewoon niet zo uit in de geweldige slaapverblijven. Let wel: met een kritische blik en omdat de stad zelf zo ontzettend leuk is! Maar kijk eens naar het Valencia Lounge Hostel en je ziet foto’s die doen vermoeden dat er een frisse zeewind door het hostel waait.

Cheap and cheerful, daar lusten we wel een portie van. Toegegeven: eenmaal ingecheckt is het hotel is meer 'hostellerig' dan de foto's doen vermoeden (vooral de gemeenschappelijke ruimten). MAAR! De kamers zijn heerlijk fris, knap, hebben een balkonnetje, en zijn gewoon fijn. Plus betaalbaar.

En dan die locatie, hartje Valencia, op drie keer rollen van de centrale markt – perfect. En dat terwijl de dikke zware voordeur van het hostel zich in een doodstille brede steeg bevindt – best bijzonder en alleen daarom al de moeite van het boeken waard.

Nog een bonus: in de ochtend en voormiddag kun je in de Central Market terecht die zich om de hoek bevindt (let op! Vanaf 14 uur gaan de poorten dicht). Mis eenmaal daar de Central Bar niet – de beste reden voor cava voor 12 uur.

valencialoungehostel.com

Dulce de Leche (Boutique Café Pastelería)

Dulce de Leche is een begrip in Valencia, absoluut ook onder toeristen, laten we daar vooral geen doekjes om winden. Sterker nog: we hebben hier nog nooit geen Nederlands om ons heen gehoord. Aan de andere kant zaten we ook nog nooit niet naast een local met een boek, een gezellige baby in de kinderwagen en/of een goede vriend. Een allemansfavoriet dus, de pastelería die Dulce de Leche is. Terecht ook!

Het Dulce de Leche boutique café – de originele Dulce de Leche zit wat verderop in de stad – vind je wederom in de wijk Russafa en je eet er oprecht de lekkerste en meest goddelijk ogende taarten en broodjes en scones en muffins van allemaal. Knappe jongen die het bij één stuk weet te houden. Het lokaal zelf is ruim en voorzien van een ratjetoe aan stoelen van opa en oma. Je zoete koek of hartige taart meenemen naar het park is ook een goed plan.

pasteleriadulcedeleche.com

La Fabrica de Hielo

Verrassing! De ruime lichte zaak die in de vervallen loods aan het strand zit, zag je vast niet aankomen toen je de lage deur door stapte. Wij niet in elk geval.

En vervolgens vonden we het de allerleukste (toch? Ja, ik denk het wel) plek van Valencia. Niet vanwege het uitstekende eten hoor, of de bijzondere drankjes, want dat viel allemaal wel mee (tegen dus) en ja, je zit er binnen... Ook dat nog. Maar na een dag met je gezicht in de zon is dat een heerlijke verademing.

Bezienswaardigheden Valencia

Het oude stadscentrum van Valencia is prachtig om doorheen te lopen. Er zijn ook een aantal activiteiten die we je aanraden. Je hoeft niet de hele tijd de hort op te zijn. Er is bijvoorbeeld een mooi park waar je kunt relaxen. Lees mee:

Struin door musea

Welke stad heeft nou geen musea? Zo ook Valencia. Wij hebben de meeste interessante voor je:

 • Palacio del Marques de Dos Aguas
  Kijk je ogen uit in dit paleis. Het is één van de mooiste van Spanje.
 • L’Iber Museo de Los Soldaditos de Plomo
  In dit museum vertellen ze alles rondom soldaten uit verschillende tijdperken en oorlogen. Ook stoer voor de kids!
 • Torres de Serranos
  Kijk uit over de stad Valencia vanaf deze prachtige stadspoort. Een indrukwekkend uitzicht!

Relax in het park

Als je even wilt genieten van de natuur, ga dan naar het Antiguo Cauce del Rio Turia Park. Er staan hier ook prachtige kunstwerken die je kunt bewonderen.

Lekker dansen in een club

In zo’n wereldstad is het leuk om een dansje te wagen in de hippe tenten. Bijvoorbeeld in:

 • Mya
  Houd je van muziek én van kunst? Bezoek dan nachtclub Mya. Dit is de plek waar deze twee samenkomen.
 • L’Umbracle
  Ga naar deze moderne nachtclub en dans tussen de palmbomen tijdens de zomerperiode.
 • Bolseriá
  Dé plek waar studenten een dansje en een drankje doen. Geniet hier van de relaxte, positieve sfeer.

El Miguelete kathedraal

Deze kathedraal heeft een toren van 68 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over de stad Valencia (als je eenmaal bovenin bent aangekomen).

Mercat Central

Dit is een overdekte markt waar je allerlei Spaanse lekkernijen kunt eten. Ideaal om even te stoppen als je trekt hebt.

City of Arts and Sciences

In dit museum kunnen kinderen van alles uitproberen en testen. Ze komen van alles te weten over de wetenschap. Hier zijn ze zeker een middagje zoet!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice