Onbekende parel van het Midden-Oosten

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Praktische informatie over Saoedi-Arabië

Profiel: Het koninkrijk Saoedi-Arabië werd in 1932 gesticht door koning Abdulaziz. Het is het grootste land in het Midden-Oosten en is verdeeld in 13 regio's. Elke regio verschilt van elkaar door verschillende culturen en tradities. De islam is de staatsgodsdienst, en gevonden in Saoedi-Arabië. Riyad is de hoofdstad van Saoedi-Arabië en het belangrijkste financiële centrum van Saoedi-Arabië.

Taal: Arabisch is de officiële taal, maar in het hele koninkrijk wordt Engels gesproken (verkeersborden zijn meestal tweetalig).

Tijd: Lokale tijd is Arabia Standard Time (AST), die +3 uur voorloopt op GMT.

Valuta: De officiële valuta is de Saoedische riyal (SAR) met een wisselkoers die is vastgesteld op $ 1 = SAR 3,75.

Weer: In tegenstelling tot wat mensen misschien denken, is het in Saoedi-Arabië niet altijd warm. Het land kent alle vier de seizoenen en het klimaat verschilt van regio tot regio. De temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 45°C! In het voorjaar kunnen ze echter dalen tot -15°C in het noorden van het land.

Kledingvoorschriften: Mannen en vrouwen worden verzocht zich bescheiden te kleden en in het openbaar strakke kleding te vermijden. Vrouwelijke bezoekers moeten hun schouders en knieën bedekken (ze hoeven geen hoofdbedekking meer te dragen).

Respect voor de Saoedische religie: Moslims bidden vijf keer per dag met het gezicht naar Mekka. Tijdens deze momenten sluiten winkels kort en staat de muziek op openbare plaatsen uit. Bovendien, als je tijdens de Ramadan op bezoek bent, eet, drink of rook dan niet in het openbaar, moslims vasten van zonsopgang tot zonsondergang.

Accommodatie: Saudi-Arabië biedt meerdere keuzes voor je verblijf, voor elk soort reis is er een passend aanbod. Wat dacht je van luxe 5-sterrenhotels met uitzicht op het heldere water van de Rode Zee of bovenop een wolkenkrabber in de hoofdstad Riyad? Als je meer een natuurliefhebber bent, wat dacht je van een nacht slapen onder de sterren op prachtige campings? Laat CheapTickets je helpen bij het kiezen van de perfecte accommodatie.

Andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je Saoedi-Arabië bezoekt:

  • De verkoop, aankoop en consumptie van alcohol is illegaal
  • Openbare uitingen van genegenheid, grof taalgebruik en gebaren zijn verboden
*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice