Vlieg voordelig naar Blantyre

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Blantyre

Blantyre is een stad in het zuiden van Malawi en heeft ongeveer 733.000 inwoners. Blantyre is de hoofdstad van het district Blantyre en is vernoemd naar de gelijknamige stad in South Lanarkshire, in Schotland.

Geschiedenis en cultuur

Blantyre kent een lange geschiedenis, waarvan een aantal historische gebouwen nog het bewijs van zijn. Het Mandela House uit 1882 is één van de oudste gebouwen in Blantyre. Binnenin bevindt zich tegenwoordig een café en een aardig museum dat kunst, houtsnijwerk en stoffen verkoopt.

Een ander interessant museum is het Chichiri Museum, waarin het natuurlijke en culturele erfgoed van Malawi wordt tentoongesteld. Een must is het Nationaal Museum, welke een mooie collectie toont van traditionele wapens en artefacten.

Parken

Ook kun je leuke uitstapjes maken naar één van de parken in de buurt van Blantyre. Zoals het Lengwe National Park in het zuiden van Malawi. In dit mooie natuurgebied kun je leuke autosafari's maken, waar je onderweg een groot aantal wilde dieren tegenkomt, zoals antilopen, buffels, luipaarden, bosvarkens en apen. Het park heeft daarnaast verschillende faciliteiten, zoals een restaurant.

Een andere manier om de dag door te brengen in Blantyre is een bezoekje aan de plaatselijke markt, waar een grote verscheidenheid aan producten te koop is. Ook zijn er verschillende restaurants en pubs, waar je prima kunt genieten van lokale lekkernijen.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is 23°C en in januari gemiddeld 27°C.
  • Tijdsverschil: in de zomer is er geen tijdsverschil met Nederland, in de winter is het er één uur later.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Zimbabwaanse dollar (ZWD).
  • Taal: de officiële taal is het Engels, maar er zijn ook nog een aantal eigen talen en dialecten.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vliegticket Blantyre

Met CheapTickets.nl vlieg je voor de mooiste deals naar Blantyre. Kijk op de site en profiteer direct van de meest recente aanbiedingen.

Je kunt jouw vlucht direct online boeken, zodat je nooit een deal hoeft te missen! Je kunt ook direct gebruik maken van de beste deals voor reisverzekeringen, huurauto’s en hotelovernachtingen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Blantyre

Zoek je goedkope vliegtickets naar Blantyre in Malawi? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Blantyre.

Andere vluchten naar Malawi