Je ticket naar falafel met hummus

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Tel Aviv

Tel Aviv is de tweede stad van Israël. Qua sfeer en karakter is Tel Aviv compleet anders dan hoofdstad Jeruzalem. Er zijn veel moderne gebouwen, trendy bars en clubs en door de ligging aan de Middellandse Zee kun je hier heerlijk van het strand genieten. Economisch gezien is Tel Aviv zeer belangrijk voor Israël. Bijna alle hightech-bedrijven zijn gevestigd in een wijk die de inwoners Silicon Wadi noemen.

Tel Aviv werd officieel in 1909 door Joodse immigranten gesticht, maar stadsdelen als Neve Tzedet waren al in 1886 gebouwd. De stad maakte in de jaren '30 een groei in het aantal inwoners door, mede door immigranten die Duitsland ontvluchtten. Onder de nieuwe immigranten bevonden zich een aantal architecten die in korte tijd gebouwen in de toen populaire Bauhaus-stijl ontwierpen. De binnenstad die toen ontstond, kreeg de naam White City. De historische gebouwen worden zoveel mogelijk behouden, zeker nadat Unesco de binnenstad van Tel Aviv op de Werelderfgoedlijst plaatste. Na de onafhankelijkheid van Israël in 1948 was Tel Aviv enige tijd de hoofdstad, totdat Jeruzalem die rol overnam. Tel Aviv is echt een moderne stad met een multiculturele bevolking. De reputatie als een stad waar creativiteit en ondernemerschap bijzonder gewaardeerd wordt, maakt het volkomen waar. In Tel Aviv is altijd wel iets te beleven of te ervaren. Net als New York heeft het de titel City That Never Sleeps gekregen. En dat zegt veel. Als je naar een mediterrane stad wilt met een meer dan bruisend nachtleven, dan is Tel Aviv echt de plek waar je moet zijn. Dus wil je het moderne Israël leren kennen? Vliegtickets Tel Aviv zijn een heel goed idee!

To do's in Tel Aviv

Tel Aviv heeft een groot aantal musea, historische plekken en een mooi centrum met veel gebouwen in Bauhaus-stijl. Toch is Tel Aviv vooral een moderne stad waar het leven echt gevierd wordt. Wat je er ook komt doen, deze stad laat een onuitwisbare indruk op je achter.

 • Bezoek het Diaspora Museum
  Beth Hatefutsot, het huis van de Diaspora, is een modern museum dat je gezien moet hebben als je iets wilt begrijpen van de Joodse en Israëlische mentaliteit. Je leert hier de geschiedenis van het Joodse volk kennen, en dan met name de verspreiding van joodse gemeenschappen over de hele wereld. Toen het Beth Hatefutsot werd gebouwd was het een van de eerste interactieve musea ter wereld. En dat past wel in zo'n vooruitstrevende stad als Tel Aviv.

 • Jaffa en de oude haven
  De oude stad Jaffa is een district geworden van het veel grotere Tel Aviv. Vooral de mooie antieke haven is een bezoek meer dan waard. Volgens de verhalen hebben de koningen David en Salomo deze haven gebruikt om cederhout aan te laten voeren. Het is in ieder geval een historisch feit dat Jaffa al 5000 jaar een havenstad is. Loop langs de kades, geniet in een van de visrestaurants van heerlijke gerechten en probeer je voor te stellen hoe het hier was in de Romeinse tijd of nog meer dan duizend jaar daarvoor.

 • De ruïnes van Caesarea
  Tegenwoordig is Caesarea een badplaats, maar duizenden jaren geleden was het een bloeiende havenstad. Het waren de Feniciërs die deze stad hebben gesticht en tijdens de Romeinse overheersing was Caesarea de tweede stad van het land. Bezoek zeker de prachtige Kruisvaarderskathedraal. Wordt er een voorstelling gegeven in het oude Romeinse amfitheater? Laat die kans niet schieten en ga erheen!

 • De wijken Neve Tzedek en Florentine
  De meeste kunstenaars en ateliers van Tel Aviv kun je vinden in de wijken Neve Tzedek en Florentine. Vooral in Florentine zijn veel Bauhaus-gebouwen en meubelmakerijen. Ook het nachtleven is hier bruisend en gezellig. Voor goede restaurants, smalle en pittoreske straatjes en galeries kun je het best naar Neve Tzedek gaan. Ben je een kunstliefhebber? Dan ga je veel profijt hebben van je vliegtickets Tel Aviv.

 • Kijk je ogen uit op Carmel Market
  Ongelimiteerd shoppen, je ogen uitkijken en het spel van het afdingen gezellig meespelen: dat doe je op de grote Carmel Market. Dit is de plek waar je naast een grote hoeveelheid verse groente, kruiden en andere etenswaren ook goedkope en kwalitatief goede kleding en schoenen kunt vinden. Wil je zoveel mogelijk profiteren van je shekels? Dit is dé plek om veel voordeel te halen.

Topevenementen in Tel Aviv

Soms lijkt het wel alsof het feesten in Tel Aviv is uitgevonden. Kijk maar naar de vele festivals en evenementen die de stad rijk is. Sommige evenementen zijn religieus, andere juist niet. Maar allemaal zijn ze uitbundig en worden ze vol passie gevierd.

 • Vier Shavuot in Tel Aviv
  Shavuot is een belangrijk religieus feest in Israël. Joden herdenken het feit dat de Torah op de berg Sinaï aan Mozes werd gegeven. Tel Aviv zou Tel Aviv natuurlijk niet zijn als niet iedereen kon meevieren. Wil je een mooi religieus feest meemaken en je welkom voelen? Dan is Shavuot echt iets voor jou.

 • Ga naar Burning Man Israël
  Het Burning Man festival in de woestijn van Nevada in de Verenigde Staten is onderhand legendarisch. Sinds een aantal jaar heeft Israël zijn eigen variant, dat bij Tel Aviv in de Negev-woestijn wordt georganiseerd. Iedereen doet mee en creëert op het Midburn Festival zijn eigen sfeer, in perfecte harmonie met de rest. Bijzonder!

 • Bezoek de inspirerende seizoensmarkten in Tel Aviv
  Elk seizoen wordt in Tel Aviv een markt georganiseerd zoals je het nog nooit hebt gezien. Naast een normale en traditionele markt zijn het juist de kraampjes van lokale kunstenaars die je zeker gaan verrassen. Ondanks de drukte nemen ze de tijd voor je. Schilderijen, zelfgemaakte sieraden en beeldende kunst: het is er allemaal.

 • Tel Aviv White Night
  Tel Aviv staat bekend als de stad die nooit slaapt. Dat wordt wel heel letterlijk genomen tijdens Tel Aviv White Night. Elk jaar, tegen het einde van juni, bruist de stad van de concerten en danspodia. Slapen is nu wel het laatste is waar je aan denkt. Wil je de meest bruisende stad in het beloofde land zelfs eens bezoeken? Ga dan snel naar CheapTickets om de voordeligste vliegtickets Tel Aviv te vinden.

Praktische info

 • Temperatuur: De gemiddelde temperatuur in de zomer is 25°C en in de winter gemiddeld 14°C.
 • Tijdsverschil: Het is er één uur later dan in Nederland.
 • Munteenheid: De Israëlische Shekel.
 • Taal: Het moderne Hebreeuws en Arabisch zijn de officiële talen. Er wordt daarnaast ook Engels gesproken.
 • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
 • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Tel Aviv. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Tel Aviv leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Tel Aviv

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Tel Aviv? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice