Je ticket naar de zonsondergang op het strand

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Ontdek de minder bekende plekken van Griekenland

Er zijn ongeveer 6000 Griekse eilanden, waarvan er meer dan 200 bewoond zijn. Er zijn dus nog veel onontdekte plekjes om te ontdekken. Je reist gemakkelijk vanuit Athene naar de minder bekende eilanden en bestemmingen in Griekenland. Of vlieg direct naar deze bestemmingen.

Bekijk welke bestemmingen in Griekenland nog relatief onontdekt en een bezoekje waard zijn. Lees meer informatie over hoe je erheen reist, wanneer je het beste boekt en wat je moet regelen voordat je op reis gaat naar Griekenland.

Praktische informatie Griekenland

Waar moet je aan denken als je naar Griekenland reist? Wat is de beste reistijd om het mooiste weer te hebben? En welke festivals en evenementen kun je bezoeken in welke tijd van het jaar? Op al deze vragen krijg je een antwoord als je verder leest.

Beste reistijd Griekenland

Het klimaat in Griekenland is warmer dan het klimaat in Nederland. Bekijk de temperatuur en gemiddelde regenval in Griekenland in onderstaande grafiek. Dit klimaat is vergelijkbaar op de meeste eilanden.

De winters in Griekenland zijn gemiddeld vrij mild. De minimale temperatuur ligt in de koudste maanden gemiddeld boven de 10 graden. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot wel 30 graden! Heerlijk om op een eiland aan het strand te liggen. Dit kan ongeveer van mei t/m oktober, want dan ligt de gemiddelde temperatuur boven de 20 graden. Ook heb je in deze maanden weinig kans op neerslag. Dat valt het meeste in de maand december.

Festivals en evenementen in Griekenland

Wanneer de beste reistijd is naar Griekenland hangt ook af van de festivals/feestdagen die je wilt bijwonen. In deze tabel worden een paar grote, jaarlijkse festivals door heel Griekenland uitgelicht.

Informatie op een rijtje

  • Tijdsverschil: In de wintertijd is het in Griekenland 2 uur later en in de zomertijd 3 uur later.
  • Munteenheid: In Griekenland wordt op het vasteland en alle eilanden gewoon met de euro betaald.
  • Taal: De officiële spreektaal van Griekenland is Grieks.
  • Wereldstekker nodig: In Griekenland passen normaal gesproken Nederlandse stekkers in Griekse stopcontacten (type C en type F). Maar op sommige kleine Griekse eilanden passen de Nederlandse stekkers niet. Om die reden is het toch altijd handig om voor de zekerheid een wereldstekker mee te nemen.
  • Water drinken uit de kraan: Het water uit de kraan is veilig, maar door de hoge chloorgehalte kan dit niet altijd even lekker smaken. Om die reden kan je ervoor kiezen om water uit de fles te drinken.
  • Visum nodig: Griekenland is deel van de EU, daarom heb je met een Nederlands paspoort geen visum nodig.
  • Vaccinaties nodig: Voor een reis naar Griekenland heb je geen vaccinaties nodig.

Vliegen naar Griekenland

Vlieg vanaf Nederland naar de vele Griekse eilanden, direct of via een overstap op Athene. Vanaf dit centrale punt kan je gemakkelijk naar heel Griekenland vliegen. KLM vliegt meerdere keren per dag naar Athene, waar je vervolgens verder kunt vliegen naar verschillende eilanden met Aegean Airlines. Of kies ervoor om te vliegen naar Athene (3 uurtjes vliegtijd), daar een paar dagen door te brengen in de mooie stad en dan pas door te reizen naar een Grieks eiland! Bekijk hoe je kunt reizen naar de minder bekende eilanden van Griekenland.

Met welke andere airlines kun je vliegen? Wanneer kun je het beste boeken? En wat is de actuele ticketprijs voor een vlucht naar Griekenland? Scroll verder voor antwoord op deze vragen.

Wanneer boeken naar Griekenland?

Het is soms lastig om het beste vliegticket te vinden. Daarom hebben wij, op basis van gemaakte boekingen in 2019, de gemiddelde goedkoopste maanden om een reis naar Griekenland te boeken, op een rijtje gezet.

In de grafiek is te zien dat het najaar gemiddeld de goedkoopste periode is om vliegtickets naar Athene te boeken vanaf Amsterdam. Ook in de zomermaanden kun je profiteren van gemiddeld goedkope tarieven om te boeken. Vliegtickets naar Athene worden gemiddeld anderhalve maand tot drie maanden voor vertrek geboekt. Wil je in de lente reizen, boek dan ongeveer in januari. Houd er rekening mee dat de gemiddelde tarieven voor de verschillende eilanden anders kunnen zijn, dus bekijk altijd of het goedkoper is om direct naar een eiland te vliegen of via Athene door te reizen.

Vanaf Amsterdam naar Athene

Hoe lees je de grafiek?
De gestippelde witte lijn is het gemiddelde tarief voor de route over het hele jaar. De blauwe balkjes staan voor de gemiddelde ticketprijs in die maand.
*De bovenstaande grafiek is gebaseerd op gemaakte boekingen in de laatste 365 dagen met vertrek uit Amsterdam. Natuurlijk bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Maar met meerdere miljoenen zoekopdrachten per jaar op onze website, geeft het wel een goed beeld!

Preveza Lefkada

Slenter door de smalle straatjes in het oude centrum en zie indrukwekkende historische gebouwen. Lefkas is bovendien een bekend eiland voor zeilers!

Hoe reis je naar Preveza Lefkada/Lefkas?

Zoek tickets

Samos

Geniet op het weelderig begroeide eiland van prachtige natuur, de heerlijke stranden en de gezellige vissersdorpjes. Wist je dat Pythagoras op Samos is geboren?

Hoe reis je naar Samos?

Zoek tickets

Lesbos

Het eiland met een rijke geschiedenis in combinatie met dolfijnen in de zee en warme stranden.

Hoe reis je naar Lesbos?

Zoek tickets

Kalamata

Fietsen op Kalamata is de perfecte manier om de mooiste bezienswaardigheden van het eiland te zien!

Hoe reis je naar Kalamata?

Zoek tickets

Paros

Geniet na een heerlijk dag aan het strand van een verse vis bij de haven. Of maak een wandeling door de heuvels.

Hoe reis je naar Paros?

Zoek tickets

Chios

Chios is bekend om de mastiekdorpen die gebouwd zijn met gebruik van hars uit de mastiekboom.

Hoe reis je naar Chios?

Zoek tickets

Kavala

Kavala is een stad aan de kust van Griekenland. Bewonder het Romeinse kasteel dat vanuit elke plek te zien is.

Hoe reis je naar Kavala?

Zoek tickets

Skiathos

Breng een bezoek aan het echte decor van 'Mamma Mia', en droom weg bij het schilderachtige uitzicht.

Hoe reis je naar Skiathos?

Zoek tickets

Naxos

Geniet van de gezellige straatjes en droom weg bij het schitterende uitzicht tijdens de zonsondergang van de Portara.

Hoe reis je naar Naxos?

Zoek tickets

Karpathos

Slenter door de vele historische dorpen. Bekend is het dorp Olympos, dat op de rand van een berg is gebouwd.

Hoe reis je naar Karpathos?

Zoek tickets

Volos

Proef de lokale sterke drank “Tsipouro” en geniet van de vele mezzes die erbij geserveerd worden.

Hoe reis je naar Volos?

Zoek tickets

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice