Vlieg voordelig naar Dresden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Dresden

Dresden ligt in het oosten van Duitsland en heeft aan haar bewogen geschiedenis interessante musea en historische gebouwen overgehouden. De stad ligt daarnaast in een prachtige omgeving met bossen, beekjes en meren. Wil je een leuke stedentrip combineren met prachtige natuur? Ontdek het in Dresden!

Historische stad Dresden

Dresden heeft een rijke historie die je overal in de stad terug ziet. De twee bekendste en opvallendste kerken in Dresden zijn de barokke Frauenkirche en de katholieke Hofkirche die beide boven de stad uitsteken. Loop door de gezellige straten met leuke winkels en bezoek een van de vele restaurants.

Dresden en omgeving

Niet alleen de stad Dresden is een fantastische bestemming, maar ook de omgeving is zeer de moeite waard. Breng een bezoek aan een van de mooie kastelen of proef de heerlijke lokale wijnen bij de bekende wijngaarden. Wil je weten wat je echt niet mag missen? Check onze beste tips voor Dresden en de omgeving!

Natuur in Dresden

De stad Dresden is omringd door groen heuvellandschap waar je mooie wandel- en fietsroutes kan volgen. Op slechts 25 minuten reizen van de stad ligt het nationaal park Sächsische Schweiz. Hier kun je genieten van prachtige vergezichten. Daarnaast stroomt de rivier de Elbe door dit gebied heen. Fietsers kunnen de bekendste fietsroute van de Duitsland, de Elberadweg, volgen. Deze fietsroute van 1300 km brengt je langs de mooiste gebieden rond de Elbe. Ook zijn er in de regio veel korte wandel- en fietsroutes die geschikt zijn voor een actieve middag.

Musea en geschiedenis in Dresden

In de stad Dresden vind je veel verschillende musea. Een van de absolute topmusea is het Staatliche Kunstsammlungen Dresden (SKD). Dit museum is een van de grootste musea ter wereld en heeft zes verschillende locaties. Je kunt hier onder andere oude meesters, historische transportmiddelen, sieraden en moderne kunst bewonderen. Daarnaast vind je in Dresden ook Nederlandse geschiedenis. De stad is namelijk onderdeel van de Nederlandse Oranjeroute. Deze route van 1000 km loopt langs verschillende plekken in Duitsland die met het Nederlandse Koningshuis verbonden zijn. In Dresden kun je voetsporen lopen van Anna van Saksen, de tweede vrouw van Willem van Oranje.

Anderen bekeken ook...

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice