*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets naar historisch Philadelphia

Philadelphia, centraal gelegen aan de Amerikaanse oostkust, is hét perfecte startpunt voor je Amerikaanse avontuur! Je vliegt gemakkelijk rechtstreeks met American Airlines naar Philadelphia International Airport. Philadelphia is de meest bewandelbare stad in de VS, is gemakkelijk te voet te verkennen en biedt diverse, unieke ervaringen.

Philadelphia International Airport
Vluchtinformatie naar Philadelphia
Highlights van Philadelphia

Philadelphia International Airport

Philadelphia International Airport (PHL) is een belangrijke hub voor American Airlines. Als hub fungeert PHL als een belangrijk knooppunt voor het netwerk van American Airlines, met talrijke binnenlandse en internationale vluchten die vanuit deze luchthaven vertrekken.- waaronder het hele jaar door vluchten van Amsterdam rechtstreeks naar Philadelphia

Eenmaal geland op Philadelphia International Airport (PHL) is de douaneafhandeling snel en gemakkelijk en een van de snelste in de Verenigde Staten.

Aangezien de luchthaven op slechts 11 kilometer van het stadscentrum ligt, kan je vakantie al snel na de landing beginnen. Bezoekers bereiken hun hotel in het centrum van Philadelphia in slechts 20 minuten - comfortabel met de trein (SEPTA: Airport Line) of met de taxi, Uber of huurauto - waar een spannend Amerikaans avontuur op je wacht.

Vluchtinformatie naar Philadelphia

Highlights van Philadelphia

Philadelphia is uitgeroepen tot de eerste Werelderfgoedstad in de Verenigde Staten en heeft 67 nationale historische bezienswaardigheden. Je kunt ook de kunst- en cultuurscene van de stad verkennen, met wereldberoemde musea en een overvloed aan openbare kunst. Individuele buurten geven vorm aan het onmiskenbare karakter van Philadelphia en bezoekers kunnen zich verheugen op uitnodigende parken en biertuinen, bekroonde restaurants en gezellige cafés, boetieks en merkwinkels en nog veel meer.

Geschiedenis van Philadelphia

Philadelphia, de eerste stad op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Staten, wordt beschouwd als de wieg van de democratie en de geboorteplaats van de Verenigde Staten. Met zijn 67 National Historic Landmarks is de metropool aan de oostkust de thuisbasis van "Amerika's meest historische vierkante mijl", die zich bevindt in het Historic District van Philadelphia.

Unieke historische bezienswaardigheden zoals Independence Hall en de Liberty Bell herinneren aan de tijd van de Founding Fathers van Amerika, toen onder andere Benjamin Franklin en George Washington de grondwet van de Verenigde Staten opstelden. Het beste startpunt voor een reis door het verleden van Amerika is het Independence Visitor Center in het historische district van Philadelphia.

Onafhankelijkheid

Philadelphia is een stad waarin je niet snel verveeld zult raken. Er is veel cultuur en natuur en er zijn interessante bezienswaardigheden. De stad speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis, omdat hier in 1776 de onafhankelijkheid van Amerika werd uitgeroepen. De belangrijkste bezienswaardigheden die hieraan refereren, zijn de Liberty Bell en de Independance Hall. Ook het Congress Hall neemt een belangrijke plaats in.

Cultuur

Als je Philadelphia bezoekt, zie je overal kunst, van wereldberoemde collecties tot openbare kunst. Langs de Benjamin Franklin Parkway, in Philadelphia's Museum Mile, kunnen mensen de grootste privécollectie impressionistische, post-impressionistische en moderne kunst bewonderen in de Barnes Foundation. Een paar stappen verder ligt het Rodin Museum. De Franse beeldhouwer Auguste Rodin werd wereldberoemd met zijn Denker - en hier bevindt zich een van de grootste collecties Rodin-beelden buiten Parijs. Aan het einde van de Parkway ligt het Philadelphia Museum of Art, een bezienswaardigheid van de stad die meer dan 2000 jaar kunst en kunstgeschiedenis huisvest en ook de thuisbasis is van de beroemde Rocky Steps.

Niet alleen de wereldberoemde musea behoren tot de culturele hoogtepunten van Philadelphia, maar ook de inmiddels meer dan 4.000 kleurrijke muurschilderingen - gigantische muurschilderingen die overal in het centrum van de stad te vinden zijn op muren en gevels. Philadelphia wordt niet voor niets ook wel de "Mural Capital of the World" genoemd.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in de zomer is 24,8°C en in de winter gemiddeld -0,9°C.
  • Tijdsverschil: het is er 6 uur vroeger dan in Nederland.
  • Munteenheid: de Amerikaanse Dollar (USD).
  • Taal: de officiële taal is Amerikaans Engels.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.
*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice