Vlieg voordelig naar Algiers

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Algiers

Algiers ligt in het noorden van Algerije, aan de Middellandse Zee. De stad was in 2007 de hoofdstad van de ‘Arabische cultuur voor 2007’.

Historie

Het historisch gedeelte van de stad is de Citadel, waar veel 17e-eeuwse moskeeën te zien zijn. Ook elders in de stad vind je oude bouwwerken, zoals kathedralen, kerken en paleizen. Bijzonder is de oudste moskee van Algiers, de Grote Moskee, die waarschijnlijk al bestond in 1097! Vanwege de mix van Moorse en Byzantijnse stijl, is de 17e-eeuwse Ketchaoua Moskee erg uniek.

Cultuur

Meer van de cultuur en geschiedenis van Algiers vind je in het Bardo Museum. Dit museum is gevestigd in een stijlvol herenhuis en heeft een indrukwekkende collectie aardewerk en stenen. Maar je vind er ook oude sieraden, wapens, kostuums en meubilair. Loop ook eens binnen bij het kunstmuseum van Algiers, waar je traditionele kunst kunt bekijken.

Breng ook een bezoekje aan de mooie haven van Algiers of maak een uitstapje naar het mooie strand van Algiers.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in de zomer is 24°C en in de winter 7°C.
  • Tijdsverschil: het hele jaar is het één uur later dan in Nederland.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Lek.
  • Taal: de officiële taal is het Albanees. Ook wordt er Grieks en Macedonisch gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Algiers

Zoek je goedkope vliegtickets naar Algiers in Algerije? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Algiers.

Andere vluchten naar Algerije