Vlieg met Vietnam Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Vietnam Airlines

Vietnam Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Vietnam. De maatschappij werd in 1956 opgericht onder de naam Vietnam Civil Aviation. In 1989 werd de maatschappij eigendom van de staat. Het hoofdkwartier van de maatschappij bevindt zich in het Long Bien District van Hanoi en ze heeft hubs op Noi Bai International Airport en Tan Son Nhat International Airport.

Op dit moment vliegt de maatschappij op 52 bestemmingen in 17 landen. Van de oprichting tot het begin van de jaren 90 was Vietnam Airlines een kleine maatschappij in de luchtvaartindustrie. De reden hiervoor was ze last had van verscheidene factoren, zoals de socio-economische en politieke situatie in het land.

Nadat de betrekkingen met de Verenigde Staten werden genormaliseerd, kon de maatschappij uitbreiden, haar verouderde vloot moderniseren en het dienstenpakket aanzienlijk uitbreiden. In 1996 besloot de Vietnamese regering 20 (toeleverings)bedrijven samen te voegen met de maatschappij, om zo Vietnam Airlines Corporation te vormen.

In 2010 werd het bedrijf geherstructureerd tot een besloten vennootschap en kreeg het de huidige naam. Een bestuur met zeven leden, benoemd door de Vietnamese overheid, houdt toezicht op het bedrijf. De maatschappij werd in juni 2010 lid van SkyTeam en was daarmee de eerste Zuidoost-Aziatische luchtvaartmaatschappij die zich aansloot bij dat verbond.

De langetermijndoelstelling van de luchtvaartmaatschappij is het uitbreiden van haar vloot, het verbeteren van diensten en producten en, last but not least, een uitbreiding van het aantal bestemmingen. De maatschappij heeft de ambitie om voor 2020 de een na grootste full-service luchtvaartmaatschappij van Zuidoost-Azie te worden, zowel op het gebied van passagiersvluchten als van vrachtvluchten.

Aanbiedingen van Vietnam Airlines

Vlieg met Vietnam Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Vietnam Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Vietnam Airlines >>

Vliegen met Vietnam Airlines

Al bekend met het frequent-flyer programma van Vietnam Airlines? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Vietnam Airlines.
Meer voordelen van Vietnam Airlines >>

Inchecken

Als je vliegt met Vietnam Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Vietnam Airlines >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Vietnam Airlines? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Vietnam Airlines >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice