Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Vlieg met

Kenya Airways

KQ-new

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Kenya Airways in 't kort
Aanbiedingen
Vliegen met Kenya Airways
Inchecken
Bagage

Vlieg met Kenya Airways voordelig naar vele bestemmingen

Kenya Airways

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Kenya Airways

Kenya Airways werd op 22 januari 1977 opgericht door de Keniaanse overheid, na het uiteenvallen van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap en het daarop volgende opheffen van East African Airways. Op 4 februari 1977 begon de maatschappij met twee van British Midland Airways gehuurde toestellen van het type Boeing 707-321 met haar eerste vluchten op de route Nairobi - Frankfurt - Londen. Op binnenlandse en regionale vluchten gebruikte de maatschappij in deze beginperiode de toestellen die ze van EAE had overgenomen, zoals een Douglas DC-9-52 en drie Fokker F27-200's.

Eind 1977 werden drie Boeing 707's gekocht van Northwest Orient. Het jaar daarop richt Kenya Airways een dochtermaatschappij voor chartervluchten op onder de naam Kenya Flamingo Airlines. Deze maatschappij huurde vliegtuigen van de moedermaatschappij om internationale passagiers- en vrachtvluchten mee uit te voeren. In de beginjaren voorzag het Ierse Aer Lingus de maatschappij van ondersteuning op het gebied van onderhoud en management.

In 1996 kwam de maatschappij in de financiële problemen en werd gezocht naar een sterke partner die de maatschappij kon herstructureren. Uiteindelijk valt die eer aan KLM te beurt, waarna begonnen wordt met een saneringsoperatie. KLM kocht 23% van de aandelen in de maatschappij en werd daarmee de tot dan toe grootste aandeelhouder. In maart 1996 werd begonnen met het uitgeven van vrij verhandelbare aandelen die genoteerd stonden op de Nairobi Stock Exchange. De Keniaanse overheid hield 23% van de aandelen en bood de resterende 51% aan aan de markt.

Aanbiedingen van Kenya Airways

Vlieg met Kenya Airways en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Kenya Airways? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Kenya Airways >>

Vliegen met Kenya Airways

Al bekend met het frequent-flyer programma van Kenya Airways? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Kenya Airways.
Meer voordelen van Kenya Airways >>

Inchecken

Als je vliegt met Kenya Airways kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Kenya Airways >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Kenya Airways? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Kenya Airways >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl