Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Icelandair

FI

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Icelandair in 't kort
Aanbiedingen
Vliegen met Icelandair
Inchecken
Bagage

Vlieg met Icelandair voordelig naar vele bestemmingen

Icelandair

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Icelandair

Icelandair is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij op IJsland en heeft de thuisbasis op het internationale vliegveld van Reykjavik. Een secundaire basis is gevestigd op Keflavik. De vliegtuigen van Icelandair zijn herkenbaar aan de blauwe staart met het gele logo. De voorloper van de maatschappij werd in 1937 opgericht.

Inmiddels beschikt de onderneming over ruim 30 moderne toestellen. Door de speciale ligging van het eiland kunnen ook trans-Atlantische vluchten non-stop worden gemaakt met kleinere straalvliegtuigen. De bestemmingen waarop Icelandair vliegt, liggen dan ook vooral aan de kusten van de Atlantische Oceaan. Deze luchtvaartmaatschappij maakt uitsluitend gebruik van toestellen van Boeing, wat bijzonder is voor een Europees land.

Icelandair heeft moeilijke jaren achter de rug. De financiële crisis van 2008 was vooral in dit kleine land voelbaar, omdat alle banken genationaliseerd moesten worden. Een paar jaar later was het de uitbarsting van de Eyjafjallajökull die een grote storing opleverde voor het vliegverkeer in de omgeving van IJsland.

Door enorme inzet en het verschuiven van activiteiten naar het kleine vliegveld van Keflavik wist Icelandair haar dienstverlening op peil te houden. Deze inspanning werd door de IJslandse overheid later als voorbeeld en inspiratie gebruikt voor andere ondernemers. Op deze manier en met deze inzet kon het hele land uit het diepe financiële dal worden gehaald waarin het terecht was gekomen. Icelandair is wellicht ook de luchtvaartmaatschappij die het meest bewonderd wordt door de eilandbewoners in haar thuisland.

Aanbiedingen van Icelandair

Vlieg met Icelandair en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Icelandair? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Icelandair >>

Vliegen met Icelandair

Al bekend met het frequent-flyer programma van Icelandair? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Icelandair.
Meer voordelen van Icelandair >>

Inchecken

Als je vliegt met Icelandair kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Icelandair >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Icelandair? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Icelandair >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl